Wysłany: 2009-07-25, 09:03
true zasys leci ...
a po gladkiej instalacji - udział wzieli... i KP przy ladowaniu graficznego interface'u ... w obu trybach x32 i x64 zadne zabiegi na ten moment nie poprawily sytuacji... chyba pozmieniali cos w update'cie SLSWUpdateX11 ... nie mam pomyslu na ten moment...
A tak swoją drogą to w pewnym sensie ci zazdroszczę boo ... moja Toshiba nadal jest pozbawiona kontaktu ze światem, czyli internetem, pod SL nie wspominając o braku pełnego wsparcia dla grafiki X3100 w trybie x64 . Jedyny postęp jaki ostatnio osiągnąłem to audio za pomocą voodoohda.
_________________ Toshiba U400 (MacPro4,1) PDC T2390 1,8 GHz, ICH8-M AHCI, 2GB RAM, 300GB, GMA X3100, Leo 10.5.8 (9L30) Darwin 9.8.0
na tym forum:
http://www.projectsnow.net/index.php?/index
znalazłem info w części poświęconej kompatybilnym sprzętom z SL x64, że karta X3100 "card has no support for the 64 bit kernel" co pewnie tłumaczy sprawe.
Druga rzecz jaką znalazłem nt KP po ostatniej aktualizacji:
http://netkas.org/?p=120
czyli zmieniono sposób kodowania kextów więc dsmos.kext nie działa za to w tym artykule podano sposób na ręczny decrypt.
Mimo iż lubię moją Toshibę to powoli zaczynam się rozglądać za innym notebookiem bardziej kompatybilnym sprzętowo z SL x64 w cenie poniżej ceny oryginalnego MacBooka Alu. Jak tak dalej pójdzie to na razie poprzestanę na Leo 10.5.7 na posiadanym sprzęcie.
_________________ Toshiba U400 (MacPro4,1) PDC T2390 1,8 GHz, ICH8-M AHCI, 2GB RAM, 300GB, GMA X3100, Leo 10.5.8 (9L30) Darwin 9.8.0
Wysłany: 2009-07-26, 04:20
metoda ta dziala manualnie. dodalem pliki po zbootowaniu zaraz po instalacji update'u do instalacji Retail 10.5.7 naprawa uprawnien itd.
jednak po bootowniu mam w logach :
nie wiem czy jakkolwiek wplywa to na prace systemu ale jak narazie dziala.. usuwalem tez AppleDecrypt (x64)... tymczasem nowe tapety + ikona QuickTime'a :
Walczą chłopaki z firmy sadowniczej, jak to określił Fores Gump, walczą
Zobaczymy jaką kolejną niespodziankę przygotuję w przy okazji kolejnych aktualizacji. Najwyraźniej te niespodzianki trzymają do chwili rzeczywistej premiery, żeby się nie okazało że w ten piękny dzień nowy system będą mieć i oni i my
Ja na razie pauzuje do chwili aż się okaże co ze sterami do grafiki i wifi dla mojego notebooka.
Trzeba także zwrócić uwagę na to, że ekipa hakintoszowców nie pokazuje wszystkiego do końca. Netkas zawsze każe być cierpliwym i czekać na ruch Apple. Dlatego ja spokojnie się temu przyglądam a testy zostawiam wam. Niedługo mam urlop i już nim zaczynam żyć.
Ja bym się chętnie zabrał za Snow, tylko mam pytanie. Mam jeden dysk z Windows 7 i Leopardem, wiem że jest możliwość instalacji na mbr, tylko czy będę miał możliwość wyboru systemu przez Chameleon'a, tak żeby był snow i windows koło siebie i czy można pod snow spreparować boot132 i zainstalować z płyty czy trzeba robić to na zainstalowanym Leoapard'zie?
_________________ 10.7
Ga-H55-S2 Dźwięk, Ethernet, Restart, Shutdown,Sleep działa
Core i3-540,4Gb DDR3 1333Mhz,Gainward GT210 512Mb NvEnabler64
Wifi: ASUS WL-138G V2
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.