Witam.Touchpad to synaptics na PS2.Raz zainstalowałem niby dobrego kexta,to pukniecia działały na ekranie logowania po zalogowaniu nie było...
Jak i gdzie mam skasować te pluginy???
Jak i gdzie szukać tego panelu preferencji...???
W PREFERENCJACH SYTEMOWYCH NIE MAM WOGÓLE ZAKŁADKI MYSZ LUB TOUCHPAD
Czy mogę zaktualizować system???Ma do pobrania około 1gb jakiś plików...Zrobić aktualizację czy odpuścić...?
_________________ Acer 5220
HD-WD80GB
Grafa-X3100 intel
RAM-1526MB
WIFI-Broadcom43xx
OS X 10.5.6
Procek-1,73 Celeron
Witam.Touchpad to synaptics na PS2.Raz zainstalowałem niby dobrego kexta,to pukniecia działały na ekranie logowania po zalogowaniu nie było...
Zapewne użyłeś VoodooPS2, na markowych touchpadach można nawet odpalić gesty.
MisiekHD napisał/a:
Jak i gdzie mam skasować te pluginy???
To dotyczy VoodooPS2
MisiekHD napisał/a:
Jak i gdzie szukać tego panelu preferencji...???
Jeden specjalny jest dla ustawień VoodooPS2, dygi oryginalny musi być w preferencjach systemu.
MisiekHD napisał/a:
W PREFERENCJACH SYTEMOWYCH NIE MAM WOGÓLE ZAKŁADKI MYSZ LUB TOUCHPAD
Jeśli używasz dystrybucji, to niestety często ich urok... autorzy potrafią wyciąć często wg nich "zbędne" komponenty, czasami też działają tylko jak jest ustawiony język angielki.
MisiekHD napisał/a:
Czy mogę zaktualizować system???Ma do pobrania około 1gb jakiś plików...Zrobić aktualizację czy odpuścić...?
Skoro zadajesz to pytanie to nie wiesz co robisz. Polecam zapoznać się z podstawami, tam też uwagi w sprawie aktualizacji systemu i PS/2:
http://forum.osx86.org.pl...czac-vt1023.htm
W paczce jeszcze minimalnie poprawione DSDT (więcej chyba się wycisnąć nie da), fakesmc, legacy kext do ALC268 (nie działają wejścia), OpenHaltRestart, AppleACPIPS2Nub i smbios.plist z konfiguracją MacBookPro5,1, działa powermanagement.
Nie działa usypianie wifi, i nie ogarnąłem jeszcze LANu.
smbios wgrywamy ze względów estetycznych, lub dla ruszenie powermanagementu na laptopach ze zmienionym prockiem
Ruszę LAN, spróbuję ogarnąć wybudzanie WiFi, naprawię wejścia w ALC268 i kończę z Extensą. Czas na coś nowego.
_________________ eMachines E730G (MBP8,2) | i5-430M | 2GB RAM DDR3 | HDD 320GB | Radeon HD5470 512MB (QE/CI @ Lion) | Atheros AR9287 | OS X 10.7.2 & Kubuntu 11.10 AMD64 & Gentoo AMD64
Modyfikuję framebuffery ATI Pisać w razie potrzeby.
Piszę poprawnie po polsku!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.