Czy plik com.apple.boot.plist jest konieczny? Jeśli tak to leże, bo nie mam zielonego pojęcia co tam wpisać.
Czy przy mojej konfiguracji defaltowy nie wystaruje?
Musi być z tym, że w najnowszych chameleonach trzeba zmienić nazwę na org.chameleon.Boot.plist. Tam zapisujesz czy startujesz z Graphic Enablera, podajesz ścieżkę z smbiosem i DSDT jeśli używasz. Wszystko jest wytłumaczone w poradniku co go czytasz...
Sam system bez tego ruszy. Ale potem będzie raczej niezbędny - np. by podać ścieżki do DSDT i SMBIOS, włączyć GraphicsEnabler czy nawet zmienić skórkę chameleona, ukryć partycje z menu startowego, wybrać domyślny system itd. Ale to można zrobić na już zainstalowanym systemie z poziomu prefpanelu.
_________________ Snow 10.6.8 Retail | MSI P55-GD65 | Intel Core i3-530 | Kingston 4GB 1.6GHz | WD 1TB | nVidia GeForce 9600 GT 512mb
Nie pomagam na PW/GG! Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie!
robertnik
Wysłany: 2011-08-07, 22:25
Jako nieświadomy użytkownik skopiowałem całość z tutoriala. Działa, tzn prawie wszystko... Nie działa HDMI na 9600GT, ale przeszukując forum, nie tylko mi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.