Wysłany: 2010-08-26, 14:26 Dopieszczanie OSX /ALC888 i Speedstep
Witam
Mam kilka problemów z Macosx-em i proszę specjalistów o pomoc.
1.Posiadam komputer z karta dźwiękową ALC888 bądz ALC888S ( w spec. płyty pisze ALC888 w linux codec dump ALC888 )
aktualnie używam VoodooHDA który działa ,ale niestety zbyt cichy i przy wbódowanych głośnikach w monitorze poprostu prawie nic nie słychać . Próbowałem uruchomić mody AppleHDA pod ALC888 i tylko dwa zadziałały lecz nie ma wszystkich wyjsc w x64_AppleHDA oraz od tomiego AppleHDA dla 10.6.4 dzwiek mam tylko po przelaczeniu w san uspienia i obudzenia go po czym jest dźwięk.
Temat rozpocząłem w http://www.insanelymac.co...opic=229570&hl= lecz bez odpowiedzi . Jest tam mój codec_dump
2.Czytałem na temat speed step jak ma wygladac ACPI_SMC... w IOReg usunąłem NullCPUPower... i o dziwo mam CPUPLimit oraz CSTInfo lecz tylko w trybie verbose , przy normalnym uruchomieniu wywala karnel AppleCpu...kext
co z tym zrobić
dzieki pozdrawiam
[ Dodano: 2010-08-26, 16:23 ]
2 punkt juz rozwiązałem , zmieniłem com.boot.apple.plist na iMac11.1 dziala zarządzanie energia
Co wy wszyscy z tym rolbackiem... on nie rozwiązuje prawidłowo problemu.
Aby AppleHDA w pełni działał - łącznie z cyfrowym złączem KONIECZNY jest bin patch jego, bez względu czy to wersja z Leoparda czy Snow Leoparda. Do wersji 10.6.2 dźwięk częściowo działa (analogowy tor), a od następnych wersji już jest wymagany zawsze patch dla innych układów niż ALC885/889a/262.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.