Wysłany: 2012-01-20, 13:21 Dell xps 1330 iAtkos s3 v.2 Problem po instalacji
Witam,
Sprzęt na którym instaluję to Dell xps1330.
Problem: po płynnej, ale czasochłonnej instalacji iAtkosa (po restarcie komputera w instalcji os x) przy ładowaniu snow'a pokazuje się plansza z wyłączeniem komputera w kilku językach. Przy użuciu innego bootloadera, niż dostarczony z iAtkos system się ładuje (z -v), leci muzyczka, ale nie ma obrazu.
Sprzęt: Dell xps 1330
Intel Core 2 DUO
Grafika Mobile Intel 965
nominalna rozdzielczość LCD 1280 x 800 pikseli
Krata sieciowa wi-fi Dell Wireless
wielkość pamięci RAM 3 072 MB
typ zastosowanej pamięci RAM DDR2 (667 MHz)
Generalnie to jest ten dell, dla którego z łatwością można znaleźć tutoriale na zagranicznym forach, jednak mnie nie udało się wykonać żadnego z nich pomimo wielu różnych retail'i i bootów.
Teraz poszedł iAtkos, ale jak pisałem wcześniej po restarcie pojawia się błąd. Po uruchomieniu przez UniBootX niby się uruchamia, idzie piosenka, ale nie ma ekranu.
Naprawdę będę wdzięczny za podpowiedzi. Jeśli czegoś brakuje jeszcze w opisie to mnie naprowadźcie.
jeśli iAtkos S3 + X3100 ma wystartować, to na Chameleonie RC4. RC5 z instalatora jest skopany.
To już zauwałyłem, bo z boot x się ładuje, ale bez obrazu. Natomiast grzebanie w dsdt to już dla mnie hardcore... nie wiem, czy sobie z tym poradze i nie za bardzo kumam - czy powinienem sobie znaleźć kod do mojej karty? O co chodzi dokładnie z wyłączeniem CRT w sekcji PEGP w DSDT?
[ Dodano: 2012-01-22, 12:19 ]
znalazałem coś takiego dsdt patch for x3100 graphic card
ale dalej się nie łapie jak edytować dsdt z rozszerzeniem bin i w które miejsce wpisać kod, który jest zamiesczony pod tym linkiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.