No to Netkas mnie, i innych z podobnym sprzętem, "pocieszył"
"also Apple disabled 64-bit kernel support for macbook with 64-bit efi and intel graphics" = także Apple zablokował wspomaganie dla 64-bit kernela w macbook-ach z 64-bitowym EFI i grafiką intela." co może w dość jednoznaczny sposób sugerować, że nie ma co liczyć na 64 bit-owe sterowniki do intelowskich grafik. Albo pozostaje działanie w SL pod 32-bitami albo pora się rozglądnąć za notebookiem ze sprzętem supportowanych przez SL64.
Hmm...
_________________ Toshiba U400 (MacPro4,1) PDC T2390 1,8 GHz, ICH8-M AHCI, 2GB RAM, 300GB, GMA X3100, Leo 10.5.8 (9L30) Darwin 9.8.0
A co ja ma powiedzieć... mam Mac Book Pro 3,1 z GF8600 i [cenzura] też nie mam wsparcia dla 64bitów, mimo że identyczny Mac Book Pro 4,1 różniący się jedynie prędkościami zegarów i większą ilością pamięci dla VGA to wsparcie posiada... ja mam tylko cichą nadzieję że to się zmieni... Ubuntu 64Bit śmiga na tym sprzęcie aż miło... to czemu OS X nie może... ktoś w Apple miał muchy w nosie...
A co ja ma powiedzieć... mam Mac Book Pro 3,1 z GF8600 i [cenzura] też nie mam wsparcia dla 64bitów, mimo że identyczny Mac Book Pro 4,1 różniący się jedynie prędkościami zegarów i większą ilością pamięci dla VGA to wsparcie posiada... ja mam tylko cichą nadzieję że to się zmieni... Ubuntu 64Bit śmiga na tym sprzęcie aż miło... to czemu OS X nie może... ktoś w Apple miał muchy w nosie...
to jest kwestia oprogramowania , nie sprzętu (i tak np. snow posiada już brak wsparcia dla procków ppc) więc powinni dbać o klienta
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
music, PPC rozumiem... nie ma sensu ciągnąć architektury która już zaczyna wychodzić z obiegu... ale czemu MBP dopiero od 4,1 są wspierane... kiedy każdy niższy 1,1; 2,1 i 3,1 jest sprzętowo kompatybilny z softem 64bit.
No tak. Skoro są sprzętowo kompatybilne to trudno to do końca zrozumieć czemu tak jest. Można by odnieść wrażenie, że to swego rodzaju "kara" za posiadanie starszego sprzętu.
Nie masz najnowszego sprzętu, wypadasz z głównego nurtu bo my chcemy na was zarabiać częściej niż wy byście chcieli wydawać na pieniądzory na nowego sprzęta.
_________________ Toshiba U400 (MacPro4,1) PDC T2390 1,8 GHz, ICH8-M AHCI, 2GB RAM, 300GB, GMA X3100, Leo 10.5.8 (9L30) Darwin 9.8.0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.