Otrzymasz na końcu w folderze w którym uruchomiłeś plik ACPI-Tables.zip - dołącz go do tego postu
Dźwięk taką komendą:
Kod:
mkdir CodecDump && for c in /proc/asound/card*/codec#*; do f="${c/\/*card/card}"; cat "$c" > CodecDump/${f//\//-}.txt; done && zip -r CodecDump.zip CodecDump
Jak poprzednio wynik w postaci CodecDump.zip załącz.
przy okazji polecam wygenerować jeszcze wynik:
Kod:
dmesg >dmesg.txt
lspci -nnvv >lspci.txt
przydają się często przy szlifowaniu sprzętu.
PS Pamiętaj że zawsze wszystkie komendy musisz wykonać jako root.
yoakhim, przetestuj jak w innych portach usb - ja na swojej mam np jedne gniazda które wybudzały komputer jak tylko odbiornik IR odebrał jakikolwiek kod z pilota, a po podłączeniu do innego problem zniknął. Zobacz, może u Ciebie jest to samo, niektóre porty wybudzą komputer, inne nie. Sprawdź też ustawienia w BIOS'ie mogą one mieć wpływ na działanie USB. Inną przyczyną może być brak zasilania stałego +5V dla portu, często zmienia się to za pomocą jumperków na płycie.
Wysłany: 2010-03-09, 09:44
Witam,
Nie chcę zasmiecać forum pytaniami wiec zadam je tutaj.
Posiadam Płytę asus p7p55d pro czy któryś z doswiadczonych Panów mógłby mi pomóc w instalacji retail snowa?Na sam początek chodzi mi o Bootcd jeśli można to nieśmiało proszę o pomoc..
_________________ iHack: Snow Leopard Retail 10.6.7 64 bit | Asus P7P55D PRO | COREi7-875K | Asus HD5870 | 16GB DDR3 |
Piszę poprawnie po polsku!
Od tamtej pory próbowałem wszystkiego. Zainstalowałem od nowa kexty, który wywaliłem, naprawiłem uprawnienia oraz wygenerowałem nowy cache. Niestety komputer się nie wyłącza- pojawia się komunikat CPU Halted, monitor gaśnie, ale komputer chodzi dalej...
Mam kartę Geforce 9800 GT 512 MB i za cholerę nie mogę odpalić HDMI.
Podczas startu systemu pojawia się komunikat: NVEnabler: probe fails.
Wybudzanie z USB jak nie działało, tak nie działa.
Używam DSDT, które wygenerował 314TeR.
W tej chwili mam wrażenie, że również przestał mi czytać smbios.plist, bo pojawiają się jakieś bzdury...
Jest prawdopodobne że BIOS zawiera inne DSDT i to od starszej wersji nie pasuje... może to być potencjalnym źródłem problemów.
Drugi to sam nvenabler...
Co do DSDT, to w mojej P7P55 WS SC zaktualizowałem wczoraj BIOS z 0805 na 0905 i efekt... kilkadziesiąt różnic pomiędzy DSDT.
Wygeneruj ponownie DSDT z obecnej wersji BIOS'u, np pod Windows, lub Ubuntu i nanieś poprawki jakie zrobiłem do Twojej poprzedniej edycji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.