Wysłany: 2011-12-29, 12:37 Instalacja Snow Leoparda boxed na Laptopie HP NC6320
Witam,
Czy ktos mogl by mi pomoc. Mam laptopa HP NC6320 (specyfikacja na dole) i chcialbym zainstalowac Snow Leoparda 1.6 retail ver. Probowalem na kilka sposobow. Nie potrafie nie wiem jak zmienic ustawienia biosu z sata na ahci.Czy ktos z was kiedys instalowal MACa na takim kompie??? JAk tak to prosze Was o szczegoly i opisanie krok po kroku co mam zrobic. Moge wrzucic fotki opcji biosu jak to pomoze.
Moj lap
HP Compaq Business Notebook nc6320 - Core 2 Duo T5600 1.83 GHz - 15" TFT specifications
Processor
Processor Intel Core 2 Duo T5600 / 1.83 GHz
Multi-Core Technology Dual-Core
64-bit Computing Yes
Data Bus Speed 667.0 MHz
Chipset Type Mobile Intel 945GM Express
Cache Memory
Type L2 cache
Installed Size 2.0 MB
RAM
Installed Size 1.0 GB / 4.0 GB (max)
Technology DDR2 SDRAM
Form Factor SO DIMM 200-pin
Storage controller type Serial ATA
Storage Controller / Serial ATA Interface Serial ATA-150
Hard Drive 160.0 GB -Serial ATA-150
Type CD-RW / DVD-ROM combo - Integrated
Read Speed 24x (CD) / 8x (DVD)
Write Speed 24x
Rewrite Speed 24x
Card Reader
Card reader type 7 in 1 card reader
Supported flash memory cards SmartMedia Card , Memory Stick , Memory Stick Duo , xD-Picture Card , Memory Stick PRO , SD Memory Card , MultiMediaCard
Display
Display Type 15.0 in TFT active matrix
Max Resolution 1024 x 768 ( XGA )
Video
Graphics Processor / Vendor Intel GMA 950 Dynamic Video Memory Technology 3.0
Audio
Audio Output Sound card
Audio Codec AD1981HD
Compliant Standards High Definition Audio , Sound Blaster Pro
Dużo niepotrzebnych informacji, a zarazem baruje potrzebnych. Popraw specyfikację i ogranicz się tylko do punktów z instrukcji http://forum.osx86.org.pl...zetu-vt2415.htm Najlepsze rozwiązanie w tym wypadku to Retial + np. UniBootX według http://forum.osx86.org.pl...otcd-vt2646.htm, aczkolwiek nie wiadomo co z audio, lanem i wifi bo na razie brak konkretnych informacji...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.