Dziekuje za poświecony czas jednak nadal jestesmy w tym samym miejscu sleepa nie ma. No ale może taka informacja cos wyjasni. Mianowicie przy takim ustawieniu biosa :
Teraz sleep nawet nie zasypia tak jak kiedys. Tak jak by wybudzalo go dvd .
Zaraz instaluje leo na drugiej partycji byc moze on powiec co jest nie tak.
A co do pytan odnosnie ostatniej wersji dsdt:
grafika smiga, przyciemnianie ekranu dziala z klawiszy funkcjnych.
Speedstep smiga .
Sleep sie wybudza do czarnego ekarnu ale sluchac odrazu jak dvd zaczyna mielic.
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
System:OSX Lion 10.7.1
herkules, Jakie masz kexty w systemie... jak pamiętam miałeś niezły bałagan w systemie.
herkules napisał/a:
Sleep sie wybudza do czarnego ekarnu ale sluchac odrazu jak dvd zaczyna mielic.
Czyli nie zasypia w ogóle? od razu się budzi? Ciekawe... bo poza dodaniem VGA w poprawne miejsce nic nowego nie zostało zmienione... Czy po wybudzeniu do ciemnego ekranu spróbowałeś ustawić jasność ekranu?
Co z ikoną akumulatora na górnym pasku menu? Jest/niema...
I koniecznie wypisz jakie masz kexty i gdzie... wszelkie sleepenablery, openhaltrestart itp mogą więcej popsuć niż naprawić.
Na drugiej partycji mam tez snow i mam tylko to wrzucone co na zrzucie . W S/L/E nic nie jest wrzucone. Baterie uzyskalem poprzez Voodoobatery wiec teraz bez tego nie ma baterii.
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
byc moze uruchamiasz 10.5.8 z chameleona z partycji snow. Jesli tak to w extra snow utworz folder o nazwie 10.5 i tam umiesc Extensions.mkext z 10.5....
_________________ OS 7.5 & 9.0 PowerMacintosh 7500/100
Retail 10.6.2 - Asus P5B DL; C2 6300 1.86
byc moze uruchamiasz 10.5.8 z chameleona z partycji snow. Jesli tak to w extra snow utworz folder o nazwie 10.5 i tam umiesc Extensions.mkext z 10.5....
dokladnie tak . Leona zapodalem na innej partycji ale na tym samym dysku co Snow. Sprawdze twoja rade dobry czlowieku.
ps.
nic nie pomoglo. Nie wiem jak to odpalic ustrojstwo z jednego dysku
Masz nową wersję DSDT. Nic nie sostało dodane/usunięte - jedynie "posprzątałem" kod aby był jak najbardziej zbliżony kolejnością sekcji itp do kodu MBP3.1.
Teraz powinno Ci się łatwiej przyglądać i porównywać z maczkowymi DSDT.
A zapomnialem napisac ,ze restart mi wcielo po wywaleniu openhaltrestar. Widzialem gdzies na to tez fix dsdt ale kompletnie nie zczailem co gdzie dopisac.
A zapomnialem napisac ,ze restart mi wcielo po wywaleniu openhaltrestar. Widzialem gdzies na to tez fix dsdt ale kompletnie nie zczailem co gdzie dopisac.
Spróbuj dodawać jakieś "popychacze" - może one pomogą aby restart/shutdown prawidłowo działał.
Для фикса, используется запись в Bit 4 - SLP_SMI_EN, регистра - SMI_EN—SMI Control and Enable Register.
Для Intel ICH8 IO Controller HUB - ICH8-313056.pdf, стр.361.
Должно работать, на ICH8|9|10.
Определимся, не встречается ли уже, в нашем DSDT, этот адрес (0x0830).
WoW, кажется есть, и даже, требуемое битовое поле - PS1E, в наличии :
Nie nie znam... i szczerze bez mocniejszego wgryzienia się w dokumentację ACPI, ciężko go stosować na ślepo bez jakiegoś lepszego opisu.
PS Chodzi mi jeszcze jeden szatański pomysł w kwestii DSDT compala... otóż aby wziąć oryginalne DSDT z MBP, usunąć z niego strikte Applowskie fragmenty kodu a dodać z compalowskiego...
Nie nie znam... i szczerze bez mocniejszego wgryzienia się w dokumentację ACPI, ciężko go stosować na ślepo bez jakiegoś lepszego opisu.
PS Chodzi mi jeszcze jeden szatański pomysł w kwestii DSDT compala... otóż aby wziąć oryginalne DSDT z MBP, usunąć z niego strikte Applowskie fragmenty kodu a dodać z compalowskiego...
za cienki jestem w uszach . Za duzo informacji jest abym to ogarnial w tak szybkim tempie.
Witam w tym smutnym temacie sleepa. Może ta informacja pomoże w przemysleniach wiec pisze. Dzis chcialem podlaczyc drugi monitor do compala no i sie nie udalo ekran czarny tu i tu po probie wykrycia dodatkowego monitora. Moze tu jest jakis trop. Dodam ,ze poprzez wpis do com.apple.Boot wszystko smiga bezproblemowo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.