Kilka tygodni temu nawiązałem rozmowę z pewnym użytkownikiem który podeslal mi na PW plik DSDT stworzony pod IFL90 . Ja posiadam FL90 i przy probie generowania pliku DSDT wyskakuje bardzo duza ilość errorow. Teraz moje pytanie jak sprawdzić czy plik z IFL90 pójdzie na moim FL90 albo jak go poprawić . Podpinam pliki z mojego FL90 oraz podesłany do IFL90.
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
System:OSX Lion 10.7.1
Ok! Az z ciekawosci odpalilem kompa drugiego . A wiec snow wystartowal. Jednak zawiecha biosu pozostala. No nic jutro powalcze i poszperam w necie . Tylko ciezko o info na temat takiego Compala :( jeszcze raz dziekuje 314TeR.
P.S
Bo tak do snu sie zastanawiam. Przeczytalem juz wątek o dsdt ale nadal nie mogę dojsc do odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie ? Czy dsdt ogranicza ilość kextów w folderze S/E/E ?
Edit:
Najprawdopodobniej za wiecha biosu następuje po probie odpaleniu funkcji sleep .
Edit 2:
Zawiecha wystepuje przy sleep,restart jak i przy Shut Down . Ponowne zaladowanie ustawien w biosie wszystko naprawia pomimo ,że wizualnie nic sie nie przestawia w ustawieniach .
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
Zawiecha wystepuje przy sleep,restart jak i przy Shut Down
Wieczorem może spojrzę jeszcze raz w ten kod i coś da się radę wymyślić, aby nie było problemów z CMOS...
herkules napisał/a:
Czy dsdt ogranicza ilość kextów w folderze S/E/E ?
Tak, jeśli zostanie prawidłowo zrobione... Na Twoim sprzęcie można by wsadzić do DSDT funkcje następujących kextów:
LegacyAppleAHCIPort
HDAEnabler - jeśli używasz
LegacyLPC
Injector do VGA - czy to string, czy kext
TMFix
Poza tym poprawione DSDT da:
Prawidłowe zarządzanie energią - czyli speedsteep - mniej ciepła wydzielanego i dłuższy czas pracy na akumulatorze
Poprawny sleep/restart/shutdown
Poprawna reakcja na zamykanie monitora...
itp itd... wiele z nich wymaga wiele pracy, wiedzy i zachodu w zaimplementowanie, ale Ty masz wydaje mi sie sporo farta... muszę się jeszcze dokładnie przyjrzeć, ale Twój kod DSDT przypomina te Mac'owe, a więc przeniesienie kodu z Mac Book'a Pro 3,1 lub 4,1 nie powinno być bardzo skomplikowane.
Sprawdź i daj znać czy jest zmiana w resetach cmos'u... zrobiłem dwie drobne modyfikacje dostosowując bardziej kod pod OSx86.
Nie mniej dziwne jest to, że Twój kod jeśli chodzi o te kluczowe podzespoły jak RTC, HPET, IPIC, TIMR itd... jest IDENTYCZNY z kodem Mac Book Pro 3.1... a pozostałe jakieś 75% jest identyczne z tym z MBP3.1, 15% niemal identyczne a może 10% to specyficzny kod compala...
Wersja 1.2 - poprawka dla RTC, mam nadzieję że pomoże, oraz poprawka dla LPC - powinna pojawić Ci się nowa opcja w oszczędny komputer, sprawdź tę kartę przed wrzuceniem tego DSDT i po wrzuceniu czy tak się stanie. Potem wypróbuj sleep z włączoną i wyłączoną tą nową opcją.
Na tę chwilę więcej Ci nie wymyślę... musiałbym mieć taki sprzęt na stole, poszukać fixów itd... ale Ty możesz jak najbardziej dalej eksplorować temat....
Na tę chwilę więcej Ci nie wymyślę... musiałbym mieć taki sprzęt na stole, poszukać fixów itd... ale Ty możesz jak najbardziej dalej eksplorować temat....
ok dobre i to co dziala. Ale jakies namiary co szukania przyczyny z sleep . I druga sprawa mam 8600M GT wrzucilem string z 8600 GT . I chyba w pelni ta grafa nie jest wykorzystywana . Gdzie moge poszukac odnosnie tego problemu. DSDT to ciekawy problem lecz chyba na ta chwile jestem za cienki w uszach .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.