Ja bym odpalił na powyższym po zmianie DSDT. Rzooff jak Ci sie chce mozesz podmienić tam DSDT i po sprawie. Jest Tam wszystko co trzeba w tym mach_kernel. Ja ide ogladać Wojewódzkiego :P
Edit:
Zajrzałem do tego Tonymacx86 i zastanawiam się po co ludzie - bo to nie pierwszy raz widzę - tworzą plik Extensions.mkext i zostawiają obok folder Extensions...
Ogólnie chyba powinno być OK, bo poza tym szczegółem generalnie jest ten sam skład.
Ale zobaczymy...
A ja też sobie dziś w ciągu dnia obejrzałem sobie "poprawki" jakie proponuje Tonymacx86 i niestety z żalem muszę powiedzieć że nie trzymają się ładu i składu... a przynajmniej nie dla ASUS'ów... Jest wg mnie tam wiele błędów, jak np na siłę wstrzykiwanie przez DTGP informacji o Vendor i Device ID dla portów USB, SATA etc... po kiego wała, skoro chipset P55 będzie/jest natywnie rozpoznawany od wersji Snow Leoparda 10C2234 (wersja od iMac'w 11.1) lub od 10.6.3. Tak samo bzdurne dla mnie jest na siłę wywalanie i wstawianie sekcji PR dla uzyskania SpeedSteep'u kiedy akurat ASUS'y mają dość dobrze zrobione w większości tabele SSDT i nie trzeba tego ręcznie popychać... np na mojej P7P55 WS SC nie trzeba nawet dodawać poprawki LPC do SBRG bo LPC jest ładowane bez konieczności poprawek. Tak naprawdę w moim DSDT musisałem jedynie poprawić standardowe sekcje HPET, RTC, TIMR i PIC - opisałem jak to zrobić tu:
http://forum.osx86.org.pl...eluxe-vt857.htm
w pierwszym poście rozdz. 1 - od ponad 3 lat to są wciąż te same poprawki i właściwie nic więcej nie trzeba grzebać - reszta to poprawne ustawienia BIOS i parę dodatków do /E/E.
1. Lan - jak masz Realtek'a 8111D - to polecam wrzucić stosowny kext do /S/L/E
2. Audio - tu HGW - ludki opdalają ponoć ten kodek VIA na VoodooHDA - ale do póki ktoś się nie zlituje i nie podeśle mi dumpów z niego to nawet nie wiadomo czy da radę go przerobić tak aby zadziałał jako LegacyHDA - a szansa jest.
3. SATA - potrzebuje jedynie fix'u do pomarańczowych ikonek:
http://forum.osx86.org.pl...rawy-vt1478.htm
W /E/E wystarczy jedynie ten od pomarańczowych ikonek i FakeSMC - KONIEC!! żadnych innych kextów - niech się oblizują posiadacze gigafailów SpeedSteep z w/w poprawkami musi działać, a przynajmniej na i7-870 i i5-570 - na moim i5-570 i chamaleonie AsereBLN v 1.19 działa wszystko łącznie z pełnym SpeedSteep'em i stanami Turbo, shutdown, restart, sleep, auto sleep działa... i co tu więcej wymagać.
Jak nie zadziała BootCD zrobiony przez rzooff'a to daj znać... ale znając jego prace to powinno działać od kopa.
- Jak nie wiesz co i jak to skopiuj całą zawartość poniższego kodu (wygenerowany specjalnie pod nVidia GTX 285 z 1 GB ram'u) do pliku com.apple.Boot.plist (powinieneś go mieć/utworzyć w /Extra)
Pamiętaj aby usunąć enter/przejście do następnej linijki (tak aby zachować ciągłość znaków)
- W ostateczności wrzucam cały plik com.apple.Boot.plist (tam masz już string dodany wystarczy że dorzucisz własne parametry np SMBIOS/Theme/Timeout itd.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Wysłany: 2010-03-10, 12:05
Witam,
monitor podłaczony jest do złącza DVI kablem DVI>HDMI. Jeżeli Któryś z Panów bedzie miał chwilę aby utworzyć BootCD to będę bardzo wdzięczny jeżeli czegoś odemnie potrzebujecie np. czy mam cos zrobić to z wielką checią to wkonam tylko prosze o instrukcje co i jak......
Pomógł: 193 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 3692 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-03-10, 16:05
Hahahaha, łowcą nie jestem ale uważam, że jak jest taka opcja a ktoś faktycznie pomoże to nie ma sensu odpisywać w kolejnych postach "Dzieki !"
rzooff, dobrze mowisz
A wracajac do tematu działa już BootCD, instalator startuje ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.