I dlaczego wyświetla mi ze mam procesor intel xeon a nie core i7
oswaldini napisał/a:
trzeba edytować smbios.plist - sciagnij sobie to tego programik Lizard
Dobre pytanie - osobiście stawiam na problem z chameleon'em - mam i5 i niestety też przedstawia się jako Quad Xeon. Wypadało by to zgłosić chameleon team aby poprawili. Niestety z tego co wiem nie zrobi się tego przez smbios.plist. Problem jest identyczny i na 10.6.0, 10.6.2 10C540 jak i dedykowanej wersji dla i5/i7 10C2234.
W Załączniku kext do LAN którego używam, możesz spokojnie go wrzucić do /S/L/E i potem zregenerować mkext'a systemowego najlepiej poprzez KextUtility.
PS i5 i zakładam że mały i7 także wstanie na firmowym kernelu z 10.6.0.
Wysłany: 2010-03-12, 11:26
314TeR dzięki za kexta. Mam jeszcze pytanko. Uzywam głośników z-cinema które mają w sobie dzwiękówkę. podłaczam je do kompa po usb osx je rozpoznaje jak z-cinema ale niestety nie działa pogłaszanie i przyciszanie......
_________________ iHack: Snow Leopard Retail 10.6.7 64 bit | Asus P7P55D PRO | COREi7-875K | Asus HD5870 | 16GB DDR3 |
Piszę poprawnie po polsku!
Uzywam głośników z-cinema które mają w sobie dzwiękówkę. podłaczam je do kompa po usb osx je rozpoznaje jak z-cinema ale niestety nie działa pogłaszanie i przyciszanie......
Jeśli głośniki oficjalnie wg producenta mają działać pod OS X - to to pytanie chyba najlepiej zadać wsparciu producenta.
PS Dał byś radę podrzucić mi dump spod linuxa kodeka audio z płyty?
Wrzuciłem dumpa ale katalog Codeck Dump jest pusty. Czy tak mogło się stać bo miałem w biosie wyłaczoną dzwiękówke?
Niestety to tak będzie jak masz ją wyłączoną w BIOS'ie :(
Jak Ci nie sprawi to kłopotu - to bym bardzo poprosił... temat mnie generalnie interesuje dlatego że o tym układzie nikt nie pisze czy i jak można opalić go na AppleHDA... a może by się udało.
Wysłany: 2010-03-12, 18:23
Dzieki wielkie.
Panowie chciałbym podziekowac wszystkim którzy pomgli mi w instalacji.
Tak na szybko stwierdzam ze wszystko ładnie pieknie chodzi
Dziękuje bardzo za poświecony czas...
_________________ iHack: Snow Leopard Retail 10.6.7 64 bit | Asus P7P55D PRO | COREi7-875K | Asus HD5870 | 16GB DDR3 |
Wysłany: 2010-03-16, 19:47
Mam juz ostatnie pytanie.
Czy jak zainstaluje snow od poczatku to czy musze robic wszystko od nowa czy wystarczy jak podmienie folder extra?
Mam troche bałagan i chciałbym zainstalkowac od nowa wszystko a przy okazji utrwalic tak cenne wiadomosci...
Wystarczy wrzucić obecną teczkę /Extra oraz zainstalować Chameleon'a. Jeśli wrzucałeś coś do /S/L/E - np kext do sieciówki, to też musisz go później tam wrzucić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.