Jak sadze mile widziany by byl tutorial jak postawic "Gold Master" na HA taki krok po kroku z uwzglednieniem wszelkich mozliwych kwiatkow... swoja droga mam pytanie. Czy da sie zainstalowac jakos ten build z poziomu leoparda bo siano na plyte DualLayer wole wydac na piwo temu pytam, jesli tak to w jaki sposob mam tego dokonac i kolejna sprawa czy da sie na jednym dysku zrobic dwa rozne PCEFI, pytam bo mam juz 10.2 z dsmos dla Leo.
Snow stawia się tak samo jak Leo... metoda z osinstall.mpkg taka sama jak w leo... jedynie parę fixów innych... jak będzie finalny GM do kupienia to pewnie ktoś go opisze...
to po co pisza w tutorialach żeby obraz snowa najpierw na dysk przywrócic a potem z tego instalować?
Ma to sens na oryginalnym maczku... Przywrócony obraz w taki sposób zachowuje się jakbyś miał włożoną płytę DVD z instalatorem do napędu... na HaMac'ach trzeba ją jeszcze dostosowywać poprzez chameleon'a i kexty hackintoshowe...
Croolick, Właśnie najlepsze jest to, że tych metod jest sporo... osinstal.mpkg z dmg, odtwarzanie na partycję na np dysku lub kluczu USB, wypalenie DVD i poprzedzanie start płytą boot132, kluczem USB z XPC lub chameleonem, jak też modyfikowanie obrazu samej płyty...
wiec metoda z tym pkg jest mi obca mozesz ja opisac?
Leniu... w mojej stopce masz link... a w nim:
Find "Leopard"
Replace to "Snow Leopard"
i masz tutorial...
Snow instaluje się identycznie, jedynie inne kexty dorzucasz na koniec.
OK swietnie, system zainstalowan... odpalony wszystko dzialalo od bata, jak na obecnym leo... lecz mam problem Po chwili uzytkowania wywala mi kernel panic spowodowany brakiem odpowiedzi mdworker <- ten chyba odpowiada za indexowanie spotlight, i spotlight tez sie swieci ze indexuje wiec stad problem. Jakis pomysl jak sie owego pozbyc? system odpalilem z dsdt, smbios.plist boot.plist z leo <- moze o to chodzi i dsmos od SL.
O dziwo nie mialem bledu z _CST ani display family fail, lecz zauwazylem shutdown system cos tam ogolnie dziwne bo system dopiero sie bootowal :|
Jak sadze mile widziany by byl tutorial jak postawic "Gold Master" na HA taki krok po kroku z uwzglednieniem wszelkich mozliwych kwiatkow... swoja droga mam pytanie. Czy da sie zainstalowac jakos ten build z poziomu leoparda bo siano na plyte DualLayer wole wydac na piwo temu pytam, jesli tak to w jaki sposob mam tego dokonac i kolejna sprawa czy da sie na jednym dysku zrobic dwa rozne PCEFI, pytam bo mam juz 10.2 z dsmos dla Leo.
Dzieki z gory za odpowiedz.
widze że chętny jesteś zrobic taki tutorial , ja może kiedys taki zrobię ale teraz nie mam zabardzo czasu - non stop prawie praca przez najbliższe z 3 tygodnie , wyjdzie już pewnie wersja finalna Snowa
możne coś na szybkiego stworzę w niedługim czasie , zawsze to coś będzie przydatne komuś, a potem będzie sie rozbudowywać go
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
No chetnie bym napisal takowy, lecz tez mam malo czasu... projekty na glowie a terminy nieublagane... gdy tylko ogarne troche temat SL to na pewno cos napisze w tym kierunku.
Tymczasem mam problem :( po wgraniu fakesmc.kext... mdworker zaindexowal co mial i system dzialal 20min okolo... pozniej KP zgloszenie KEXTCACHE <- psz to jest jakis koszmar :|
Podmieniłem AppleIntelPIIATA.kext na ten od netkasa... odpukac minelo ponad 30min i bez KP, odpalony w 64bit i wszystko chodzi jak powinno swoja droga mam nadzieje ze w oficjalnym wydaniu nie bede musial korzystac z takiego rozwiazania problemu, wolalbym uniknac jakiejkolwiek podmiany plikow systemowych.
PS. Dalej pozostaje problem dyskow z ikonkami sieciowych :| i wie ktos moze jak wlaczyc wyswietlanie partycji na pulpicie? troche tu pusto i szkodzi mi ciagle klikanie w Findera by cos odnalezc ;/
---------------------
Nie, jednak KP dalej wysgtepuje po godzinie okolo dzialania w 64bit znow mialem KP tym razem spowodowany przez System Update :|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.