Ale ja chcę odpalić snow leo tylko w 64 bitach. 32 bitowy mam leo i nie widzę większego sensu przesiadki jeśli mam dalej zostać na 32bitach
Masz sporo racji... ale to bardziej od strony ideologicznej niż racjonalnej...
Nie wiem czy wiesz, że Apple postanowił aby Snow Leopard na wszystkich Mac'ach oprócz serwerów XServe domyślnie startował w 32 bitach... co więcej 64 bitowe EFI pozwalające na uruchomienie SL w 64bit mają jedynie komputery Apple'a wyprodukowane na przestrzeni jakiś 1,5 max 2-wóch lat... Paradoksalnie uważam że cała kampania marketingowa z 64bit'ami jest nabijaniem ludzi w butelkę... ilu z tych userów kupiło SL tylko dla tego że miał być 64bit i myślą że używają 64bit a tak naprawdę działają w 32...
3 beta u developerów: usunięty błąd kasowania danych, aktualizacje Final Cut Studio, MobileMe, iDisk i wtyczki do Safari oraz poprawki sterowników graficznych.
Waży 483,5 MB, więc dosyć sporo. Można się było tego prędzej czy później spodziewać, że będzie większa aktualizacja.
Ja obecnie nie miałem problemów z używaniem Snow'a. Jedynie czasami (bardzo rzadko) nie chce mi się uruchomić jakaś aplikacja. Chyba głównie dla tego ze nie była pisana pod Snow'a tylko Leo.
Np. jedna z ostatnich wersji MixMeister Fusion nie uruchamia mi się pod 64-bitami. Log bym wrzucił, ale jest długi
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Ostatnio zmieniony przez music 2009-10-23, 17:34, w całości zmieniany 1 raz
Chciałem zrobić log krótki i dodatkowo przewijany, ale po postu nie wiem jak to zrobić na Naszym forum. Więc zrobiłem tak jak umiałem.
Niestety nie ma "jeszcze" takiej możliwość... ale koniec off-top'a
Patrząc z perspektywy wydań 10.5.x to taki sam schemat tam też był... 10.5.0 i zaraz po nim 10.5.1 po czym jakiś miesiąc/dwa wskoczyło 10.5.2 które wniosło sporo modyfikacji... i tu ze snow wygląda podobnie... pewnie 10.6.2 zatrzyma się na dłużej...
Mnie ciekawi czy wprowadzą oficjalnie obsługę NTFS'a...
Wydaje mi się że ostateczna wersja aktualizacji 10.6.2 można będzie się spodziewając za ok. 2-3 tygodnie, ale jak będzie czas pokaże.
Co do samych aktualizacji jakoś bardzo wagi do nich nie przywiązuję, tym bardziej na OSx86 - czy nie będzie mi mac os x gorzej lub w ogóle działał niż w tym momencie. Zawsze istniej takie ryzyko, tym bardziej przy dużej aktualizacji i zalezy jak bardzo mamy kompatybilny nasz PC z Mac os - OSx86.
Jeżeli już są jakieś nowe aktualizacje w SU (systemu i aplikacji od Apple itp.) to staram się je zainstalować (dla zasady), bo łatają mniejsze lub większe błędy albo posiadają jakieś dodatkowe funkcje, usprawnienia.
----------------------
Z blogu Netkas'a
Cytat:
Ohai Atheros
October 22nd 2009
Latest 10.6.2 beta has kext named AirportAtheros21.kext, just add there your dev-id, test and check if it works, devid = 0013 works.
Also its possible to use old kext for 32-bit and new for 64-bit automaticaly.
Kod:
http://netkas.org/?p=279
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.