witam,
znalazłem takie "cudeńko" w internecie które pomaga instalować SL
Kod:
http://osx86.sojugarden.com/installer/
na razie nie testowałem bo juz nie mam na czym ale zdaje sie to być bardzo dużym uproszczeniem szczególnie dla nowicjuszy (chociaż jak korzystam ze skryptu X58_MoBo_Installer )
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-10-07, 14:25
Szczerze mówiąc, to dużo prostsza jest "zwykła" instalacja Retaila SL niż opisane tam kombinacje.
U mnie zajmuje to dokładnie 16 minut od uruchomienia Disk Utility w celu sformatowania partycji, do obejrzenia filmiku "Welcome"
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-10-07, 15:09
Z ciekawości sprawdzałem z zegarkiem w ręku. Dysk zupełnie normalny 7200 na SATA. Tyle, że instalowałem z wcześniej zrobionego obrazu (dmg), a nie bezpośrednio z DVD.
A generalnie chodzi mi o to, że procedura przygotowania klucza USB z tym Installer'em jest dużo bardziej skomplikowana niż niż sama instalacja metodą analogiczną do tej z tutorialu 314TeR'a. Jednocześnie tak samo wymaga posiadania działającego już OSX...
Jak dla mnie to nie uproszczenie, tylko utrudnienie instalacji A czasochłonnność to sprawa drugorzędna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.