Witam, do niedawna używałem Leoparda (iDeneba) ,ale robiłem reinstalkę windowsa i postanowiłem przy okazji spróbować Snow Leo.
Instalacja iAtkosa przebiegła sprawnie ,podczas instalacji wybrałem tylko niezbędne kexty i efi string dla nvidii. Dodałem kext dla dźwięku (AppleAC97.kext) i na tym zakończyłem zmiany.
Problemem jest wydajność ,a właściwie jej brak.W załączniku umieściłem screenshoty z "activity monitor" i z "about this mac". Widać na nich ,że system ma sporo wolnych zasobów tak procka jak i pamięci.
Sam system jest powolny ,dźwięk działa z opóźnieniem i jest przerywany "trzaskami" (dział trochę jak pulseaudio w linux), dysk ciągle "mieli" a program iTunes wysypuje się przy próbie dodania utworów.Tak samo Front Row nie działa zbyt płynnie. Macie może jakiś pomysł jak przyspieszyć system ,czy to może mój sprzęt jest za powolny dla tego systemu? Próbowałem też upgrade do 10.6.8 ale nie bardzo mi to wychodzi.
Nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie, ale jaki masz kernel? W przypadku takiej konfiguracji najlepszym rozwiązaniem jest chyba retail + Nawcom ModCD, Snow Leopardowe dystrybucje na AMD niezbyt dobrze się sprawdzają. Spróbuj zainstalować retaila zbootowanego nawcomowym Boot CD, koniecznie odznaczając całą gałąź CUSTOM OPTIONS zawierającą OSx86'owe fixy (lepiej to zainstalować po wgraniu systemu), potem dograj odpowiednie kexty, są o tym tematy na forum, zaktualizuj do 10.6.8 i wgraj legacy_kernel 10.8.0 także od nawcoma. Ta jądro obsługuje też 64-bity (co prawda tylko w przestrzeni użytkownika, ale wszystkie programy z tego skorzystają bo właśnie tam są uruchamiane), a to może trochę zwiększyć wydajność.
_________________ Mac OS X 10.6.8 retail|Windows XP Professional ThinkPad T61 8896-2FG- Core 2 Duo T7300 2GHz|2GB DDR2 667MHz|GMA X3100|GM965 + ICH8-M|AD1984|AR5BXB6 a/b/g|Intel 82566MM Piszę poprawnie po polsku! | Legacy kext dla kart Atheros
KLUSEK Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Wrz 2011 Posty: 47
Wysłany: 2011-10-02, 10:09
Dziwnie ten procek wykrywa. Core 2 Solo ? Jeden rdzeń nie działa w ogóle ?
Procki AMD są zwykle wyświetlane jako różne intelowskie, np. mojego Phenoma II X4 955 wyświetlało jako Intel Xeon. A liczba rdzeni akurat się zgadza, bo wszystkie Athlony64 3500+ są jednordzeniowe. Najsłabszy dwurdzeniowy to 3600+ i ma w oznaczeniu X2.
_________________ Mac OS X 10.6.8 retail|Windows XP Professional ThinkPad T61 8896-2FG- Core 2 Duo T7300 2GHz|2GB DDR2 667MHz|GMA X3100|GM965 + ICH8-M|AD1984|AR5BXB6 a/b/g|Intel 82566MM Piszę poprawnie po polsku! | Legacy kext dla kart Atheros
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.