Udało mi się zainstalować wersję Snow Leopard 10.6.1-10.6.2 Intel AMD made by Hazard, jednak nie idzie jej uruchomić. Jeżeli normalnie się botuję na dysk z Snow Leopardem, i włącza sięchyba charmelion z wyborem systemu, to jaka kolwiek próba odpalenia Mac OS kończy się po sekundzie komunikatem "can't find much_kernel" ... natomiast jeżeli próbuję się zabotować z płyty, i później nacisnę F8 i wybiorę partycję z systemem, to niby się ładuje, potem ekran jest czarny przez jakąś chwilę, aż w końcu monitor gaśnie i zapala się pomarańczowa dioda, tak jak by graficzna nie dawała sygnału do monitora.
Próbowałem zmienić kartę graficzną, bo posiadam dwie MSI GTX560 oraz Galaxy 8600GTS - na obu taki sam efekt.
Instalkę odpalałem z -x -v cpus=1 busratio=8 i wtedy mi się włączała, system próbowałem uruchomić ponownie, do tego także kombinowałem z DSDT=/DSDT.ami i arch=i386 - ale także bez efektu.
Moja konfiguracja sprzętowa to:
Cytat:
Intel Quad Core Q9400
MSI P7N Zalman Edition
MSI N560GTX-TI TWIN FROZR II
4x 1GB Geil DDR2 800Mhz
Dysk Seagate 320Gb SATA - Mac
Dysk Seagate 250Gb SATA - Win7
DWD-RW Pionier SATA
Creative Soundblaster 7.1 X-Fi Xtreme Music
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.