od kilku dni walcze z instalacją, wyglądam jak zombi ze zmęczenia, filmik wilkomen znam juz chyba na pamięć ale zawsze k... coś:( Juz prawie mi sie udało ale przed chwilą się poddałem i pomyślałem że czas poprosić o pomoc...
próbowałem instalacji iatkos s3 v2 - nie wiedziałem do końca jakie kexty wybrać i odpuściłem
próbowałem według tutka Wituchy ale UniBootX nie łykał moich retailowych snow leopardów (moze dla tego że wszystkie są torrentowe?)
później próbowałem według tutka:
http://forum.osx86.org.pl...mnie-vt1190.htm
czyli przy pomocy iBoot 3.2.0 i multibeast
po samej instalacji jest chyba nieźle bo mam neta i dźwięk. Robie aktualizację do 10.6.8(przez neta), dogrywam tylko EasyBeast i System Utilities z MultiBeast i chyba wtedy po raz pierwszy staruje mi mac z dysku!! niestety nie miałem neta i dźwięku, dograłem wtedy kexty audio i network i juz niestaruju z dysku:( ale mam dźwięk i neta.
może teraz tym kext wizard coś mogę naprawić dograć? czy już za mocno mieszam wątki?
czuje że jestem już blisko i niewiele brakuję do końca.
1. Jak nie działa Ci Lan i dźwięk to podaj co to sprzętowo jest, bo ani w tym temacie, a w poprzednim nie podałeś co dokładnie posiadasz, a nie każdy wie co siedzi w MSI Z68A-GD55.
2. Być może naściągałeś SL w wersjach dołączanych do konkretnych modeli np. Macbooka, dlatego UniBootX nie chce tego łyknąć
3. Używanie Mulitishitów i innych "magicznych" narzędzi tony'ego skutkuje często tym, że dostajesz KP i nie wiesz dlaczego bo wszystko robi się z automatu
4. Żeby sprawdzić co panikuje zabootuj sytem z flagą -v / dokładnie nie widzę ze screena ale chyba panikuje Ci AppleHDA, który gryzie się z VoodooHDA wrzuconym przez Multibeast
5. Masz kompatybilny sprzęt więc dystrybucję bym sobie darował
1. już działa i lan i dzwięk
-Chipset integrated by Realtek ALC892
-Supports one PCI Express LAN 10/100/1000 Fast Ethernet by Realtek 8111E
/takie znalazłem na stronie producenta
2. mam kilka wersji 10.6 ; 10.6.3 każda niby retail nagrywane w windowsie programem TransMac. poszukam jeszcze (szkoda że to nie forum torrentowe bo może ktoś by mi coś pdsunął )
3.posiłkowałem się tutkiem:
http://forum.osx86.org.pl...mnie-vt1190.htm
który zbierał początkowo pochwały.
później faktycznie doczytałem że multiboot to multishit, więc juz sam nie wiem, u mnie już PRAWIE działa
4.za jakośc screena proszę mieć pretensję do Steava że pożałował lepszej kamerki do iPada 2
5.z tego co zrozumiałem to instalacja z płyty retail nie jest dystrybucją typu iatkos czy hazard. czy jeszcze czegos nie wiem?
Ale do rzeczy...
faktycznie problem polega chyba na tym VoodooHDA, zrobiłem tak:
usunąłem plik VoodooHDA.kext z folderu system>biblioteki>extensions następnie w programie kext wizard wykonałem konserwacje system... i mac wystartował ponownie z dysku (niestety bez dzwięku)
po wklejeniu Voodoo spowrotem i kolejnej konserwacji sytuacja się powtarza czyli staruje tylko z iBoota ale za to z dzwiękiem
wiem że co poniektórym sie w tym momencie scyzoryki w kieszeniach otwierają bo to wszystko zrobili by z palca w terminalu ale jak dla mnie na razie terminal to czarna magia
może wystarczy jakiś inny pliczek zamiast tego voodoo wkleić i będe zbawiony?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.