U mnie niestety bez zmian w dalszym ciągu podczas uruchamiania KP.
Ostatnia próba to instalacja Snow z działającego Retaila potem umieściłem w / plik boot pochodzacy z PC_EFI10, następnie wygenerowałem dsdt.ami i umieściłem w /.
Na koniec instalacja w S/L/E dsmos.kext z początku tego wątku i usunięcie AppleIntelCPUpower... kext.
Efekt:
Widzę, że nie jestem jedy któremu boot pc_efi 10 nie pozwala cieszyć się snołem. Mam dokładnie to samo. Co ciekawe jak dam poprzedni boot, na którym działał snoł wszystko wraca do normy odpala sie w 32 i 64 bitach. Nie mam pomysłu jak to poprawić.
Dięki
Procesor mam INTEL PENTIUM D 3.0/4M/800 (925)
płyta jest na nfoce (striker extreme)
właśnie nie znzlazłem pod snow-a czegoś podobnego do applenfoceATA
i si3132-obsuguje sata
moźe to przyczyna?
chyba źe na snow-a inaczej się nazywa
dzęki za odpowiedź
to spróbój uzyc tego kexta z leo pod snowem : applenfoceATA.kext
moze zadziala
wydaje mi sie ze Snow retail nie ma sterownika wbudowanego dla nforce dlatego potrzebujesz zewnetrzenego , instalacja retail snowa jest podobna do retail leo w twoim przypadku
jakich dodatkowych kextów musiales uzywać pod retail leo ? , podobnie bedzie pewnie ze sno u Ciebie
ja np. potrzebowałem zewnętrznego kexta od dzwieku , reszte byly juz w retail snow ( chipset ICH7, lan ) , mam poprostu dobrze wspierana plyte glowna pod osx86
_________________ Retail Lion 10.7.2 64 bit - Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111C/D (outof box)|GF 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne
Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Mam jedno bardzo waźne pytani moźe ktoś wie
mianowicie-kernel Vanilla jaki musi być procesor mam pentiumD925(3GHZ/4M/800)
Drugie czy płytą z nForce680 bedzie działać chodzi mi o orginał-kernel
Bo wsieci znalazłem jakąś przeróbke to tyle
probowałem instalacji z Vanilla-ą nie da rady przynajmniej ja nie potrafie tego uruchomić
striker extreme pentium D 3GHz 4M/800 Ram:4GB HD4870/512MB
OS 10.5.7 Retail (tylko VOODOO) + {G4-2x1.25 Radeon9800}
Tylko nieliczne ostatnie z ostatnich modeli P4 mogą działać z kernelami vanilla... chodzi o to że P4 nie wspierają jakiejś instrukcji (niestety nie pamiętam o którą chodzi), która już jest we wszystkich modelach z rodziny core.
Podobna sytuacja jest z AMD, różnice w natywnych instrukcjach powodują że nie da się uruchomić na żadnym AMD jądra vanilla.
Moim zdaniem albo powinieneś spróbować, albo docelowo wywalić te muzeum z płyty i włożyć nowszy procesor z rodziny core... oczywiście jeśli płyta je wspiera.
Zastanawia mnie czy snow poleci bez problemow jak i leo... 64bit dsmos i w sumie to tyle, i jak wyglada sprawa z GFX? mam 8800gt i dotychczas efi string, dodac gfx do dsdt sie nie udalo nie chce dzialac nie wiedziec czemu... i meczy mnie fakt ze bede mial problemy na snow bo ponoc efi strings nie trybia.
pod leo i Snow 8800gt powinna chodzic bez problemu - czasem jest tak ze dany string nie działa , trzeba szukać drugiego , najlepiej użyć aplikacji EFI Studio do tego do pobrania TU
jeżeli nie instalowałeś jeszcze to tu masz toturial
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.