A więc tak:
pierwsza partycja - nazwa OS X - tam ma wylądować Snow Leo.
druga partycja - nazwa iPC - jak sama nazwa wskazuje jest tam iPC z którego instaluję Snow Leo.
Aktualnie sformatowałem partycję OS X i wgrywam jeszcze raz Snowa. Może teraz...
PC_EFI v9 było wgrane instalatorem który znalazłem na insanelymac, na partycję iPC. Potem podmieniony boot w tejże partycji.
EDIT: Jak ja kocham logi :) Skoro nie idzie chrootować na nowy system, to jak ma to działać? Muszę coś wymyślić...
EDIT2: Zrestorowałem płytkę na 3 partycję (zmniejszyłem OS X). Potem przekopiowałem ten nowy boot na wszystkie partycje. To było winowajcą. Właśnie uruchomiłem zrestorowaną płytkę i instaluję :)
Pierwsze wieści są okropnie dobre: X3100 działa bez Natita! Nareszcie nie będę musiał podmieniać AppleIntelGMAX3100FB po każdym combo... Normalnie rewelka.
Więcej informacji po instalacji.
EDIT3...: Nie chcę pisać nowego posta, to edytuję.
System uruchomiony w pełnym wypasie, wszystko działa OOTB, razem z grafiką. Dźwięk uzyskałem wgrywając stare AppleHDA z Leo + VoodooHDA. Nie działa mi tylko restart.
No to raczej nie jest to pełen wypas, odpal go z parametrem -x64 a zobaczysz czy dźwięk ci działać będzie. Pełen wypas jak dla mnie to snoł w pełnych 64 bitach . Nie mniej składam gratulacje
_________________ Commodore 64 i OSX 10.6.4 Retail
Oczywiście próbowałem już z -x64, oczywiście stoi. Wygląda to tak jakby brakło dsmos. W verbose widzę komunikaty które mówią, że dsmos nie może zostać załadowany, ale powodu już nie ma Jutro będę z tym walczył, dziś już nie mam siły.
Obawiam się ,żę pod 64 bit już tak różowo z kextami nie będzie, ale zawsze mogę się mylić. Na 100% nie zadziała trik z Extra/Extensions1. Kexty modowane nie załadują się w trybie 64 bit , dotyczy to HDA, SMBiosów, tajemniczych sieciówek choć niektóre "bankowo" działające też się krzaczą. Wiem że do zabrzmi dosyć egoistycznie i samolubnie ale tryb 32 w snoł dla mnie nie jest przeszkodą. Prawdziwym "Gralem" staje się w pełni działający system w 64bit (w pełni tzn, dźwiek i sieciówka bo grafa działa mi na stringu w obu trybach)
Pozdrawiam
_________________ Commodore 64 i OSX 10.6.4 Retail
Taka mała uwaga... w zabawach ze snow, lepiej w ogóle nie używać /Extra a wszystko wrzucać do /S/L/E... PC_EFI dla snow działa... ale lepiej nie oczekiwać od niego zbyt wiele. Zapewne jak wyjdzie już finalna wersja się to zmieni.
_________________ Snow 10.6.4 retail GUID/MBR Chameleon PC_EFI DSDT | Celeron Dual Core E1400| Gigabyte GA-EP41-UD3L |GF 9400GT (efi-string)| Audio SWEEX SC004 USB (out of the box)
Informacje i nowości - newsy ze świata Hackintosh i OSx86. Interesujące strony, fora, tutorial, niezbędne narzędzia do instalacji Mac na PC. Na mojej stronie Facebook -> http://www.facebook.com/p...126142047417526 Zapraszam do subskrypcji strony "Lubię to"
Z tym AppleDecrypt system wstał, lecz jakimś cudem nie chcą się załadować sterowniki od... X3100... A niby te grafiki były montowane w Makach... Mam nadzieję że w jakimś późniejszym buildzie to naprawią :)
Net działa, właśnie piszę ze Snowa 64-bit (rozdzielczość męczy, zaraz robię restart ). Dźwięk nie działa, oczywiście AppleHDA nie chce się załadować (pewnie przez to że mam wersję z Leo).
Nie mogę zrobić screena, przez Command-Shift-3 nic się nie dzieje, a Grab zostawia biały ekran...
grab zostawia bialy ekran bo brakuje wsparcia sprzetowego dla grafiki.
jesli dzwiek poprzednio wymagal tylko sterownikow (legacy) to dosyc latwo mozna poprawic AppleHDA tak aby dzialalo.
np 889/885/883/888.
Ps zamiast ikon dyskow mam foldery ... ale dyski sa widziane jako internal SATA.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC x86. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.