Normalnie
Jak chcesz uruchomić w 64 bitach piszesz -x64 jak chcesz w 32 bit nie musisz nic dopisywać.
Tez kiedyś próbowałem uruchomić w 64 bitach i albo nie ładował mi tak jak tobie albo się darł, że dsmos.kext się nie ładuje. Próbowałem kilka dsmos.kext-ów ale jakoś żaden mi nie spasował. Inna sprawa, ze mam SL na pendrive i ładowanie trwa długo więc zabawy z podmianą kext-a + reboot ciągną się niemal w nieskończoność. Za to z drugiej strony dzięki temu, że to pendrive mogę go próbować odpalać na różnych sprzętach i testować czy chodzi. Dzięki temu właśnie wczoraj sciągnąłem aktualizacje prze UA na innym notebooku gdzie lan działa "od strzała"
_________________ Toshiba U400 (MacPro4,1) PDC T2390 1,8 GHz, ICH8-M AHCI, 2GB RAM, 300GB, GMA X3100, Leo 10.5.8 (9L30) Darwin 9.8.0
Zrób zdjęcie i pokaż na czym ci robi KP. Moze tak jak mnie na sterowniku do CD/DVD czyli sterowniku ATA?
Na tym co załączyłeś powyżej mało widać. Zrób zdjecie całego ekranu.
_________________ Toshiba U400 (MacPro4,1) PDC T2390 1,8 GHz, ICH8-M AHCI, 2GB RAM, 300GB, GMA X3100, Leo 10.5.8 (9L30) Darwin 9.8.0
music, KP masz z reguły z dwóch powodów...
1. Zły boot... wpierw nalezy zainstalować PC_EFI 9.0 Netkasa !! Koniecznie, nie chameleon'a 1.11 nie chameleon'a 2.0 ale PC_EFI 9.0, następnie podmienić boot w root / na podany w tym wątku:
http://forum.osx86.org.pl...-2009-vt468.htm
Obsługuje na 100% 10A354 10A380 10A394
2. KP od AppleIntelCPUPM...
Rozwiązanie, albo wygenerować dobry DSDT i stawić aby AppleIntelCPUPM się załadował poprawnie bez KP, albo go skasować.
314TeR, ja mam zainstalowany najpierw Chameleon 2.0, potem podmieniony boot i działa OK. Ten twój boot jest niepoprawny. Ze złym bootem staje po ładowaniu kernela (music dał screena)!
_________________ eMachines E730G (MBP8,2) | i5-430M | 2GB RAM DDR3 | HDD 320GB | Radeon HD5470 512MB (QE/CI @ Lion) | Atheros AR9287 | OS X 10.7.2 & Kubuntu 11.10 AMD64 & Gentoo AMD64
Modyfikuję framebuffery ATI Pisać w razie potrzeby.
Piszę poprawnie po polsku!
music, KP masz z reguły z dwóch powodów...
1. Zły boot... wpierw nalezy zainstalować PC_EFI 9.0 Netkasa !! Koniecznie, nie chameleon'a 1.11 nie chameleon'a 2.0 ale PC_EFI 9.0, następnie podmienić boot w root / na podany w tym wątku:
http://forum.osx86.org.pl...-2009-vt468.htm
Obsługuje na 100% 10A354 10A380 10A394
2. KP od AppleIntelCPUPM...
Rozwiązanie, albo wygenerować dobry DSDT i stawić aby AppleIntelCPUPM się załadował poprawnie bez KP, albo go skasować.
bootowanie systemu mi nastepuje ale mam nadal KP ! , pomimo skasowania AppleIntelCPUPM
ponizej zdęcie , robione telefonem bo aparatu w tej chwili nie mam
spróbuje z DSDT
_________________ Retail Lion 10.7.2 64 bit - Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111C/D (outof box)|GF 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne
Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Przed KP napisał "Unable to find driver for this platfor acpi ... itd."
Na mój nos chodzi o chipset na płycie głównej. Coś pozmieniali widać w tej wersji. Tak ja musiałem wykasować driver IOATA, który dobrze działał w Leo 10.5.7 tak tu system nie wie jak "ugryść" twoja płytę.
No chyba, ze ktoś z was ma inny pomysł.
Widziałem ten sam komunikat jak z mojego Pen-a próbowałem odpalić SL na desktopie HP dx2300. Na 3 innych sprzętach, ale wszystkie z płytą i965, z tego samego pen-a system się odpala.
W twoim przypadku na płycie jest Intel G41. w Przypadku HP dx2300 było i946 gl o ile dobrze pamiętam.
314TeR, ja mam zainstalowany najpierw Chameleon 2.0, potem podmieniony boot i działa OK. Ten twój boot jest niepoprawny. Ze złym bootem staje po ładowaniu kernela (music dał screena)!
Eghm... To widać różne doświadczenia są na różnych komputerach... tamten boot to boot którego sam używam... ale fakt że z PC_EFI 9 a nie chameleon'em...
Zresztą mniejsza z tym... dzięki nowej wersji, można mieć i Funkcjonalność Chameleon'a 2 i PC_EFI 9... a co najważniejsze można zacząć "wstrzykiwać" informacje z smbios.plist.
U mnie jakos nie chce sie załadować. Znalazłem odpowiedniego dsmos.kext ale teraz mi wypisuje :
can't load kext Disabler i utyka gdzieś tam w trakcie ładowania bez KP.
jest może jakaś "specjalna" wersja Disabler.kext dla x64?
Edycja:
pomogło repair permissions i mimo iż nadal nie ładuje Disabler-a system sie w końcu załadował. Nie mam za to akceleracji grafiki X3100 choc w wersji 32 bit była out of the box
u mnie wszystko prawie działa (lan i audio na usb - odrazu, grafa efi string) a, tylko nie wyłączanie/restart , jak to naprawić ? A Wy nie mieliście takiego problemu na Snow ?
moge użyć kextów z leo do usb czyli te co na zdjęciu (zropie kopię poprzednich a te zainstaluję) :
aha po uruchomieniu komputera pojawia mi się cos takiego : Cmos checksum error, czym jest to spowodowane (może uszkodzić bios - płytę ?) i jak to naprawic , widziałem inni też maja z tym problem
_________________ Retail Lion 10.7.2 64 bit - Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111C/D (outof box)|GF 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne
Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.