Wysłany: 2009-06-10, 23:27 Snow Leopard 10A380 Edycja WWDC 2009
Pora zacząć dyskusję.
Pierwsze co rzuca się w oczy to inna tapeta pulpitu, pewnie Apple wkracza już w stadium dopieszczania. W Extensions zostało dosłownie parę 32bitowych kextów, ale nie wiem czy nie wynika to z tego, że na testowy system był uruchamiany w 32 bitach.
Startuje szybciej na tym samym sprzęcie od 10.5.7, zamyka się praktycznie natychmiast - klikasz shutdown i już... hehehe ciekawe kiedy windows tak będzie potrafił, pracuje jakby "lżej" i zauważalnie żwawiej od 10.5.7. Widać że wersja była celowo pieszczona na WWDC.
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
P S 2 w wersji 64 - szczególnie dla posiadaczy notebooków... powinni wiedzieć co z tym zrobić...
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
boot do podmiany w / po zainstalowaniu PC_EFI 9
Ukryta Wiadomość:
Fix do AHCI - tzw fix pomarańczowych ikonek.
Ukryta Wiadomość:
A po co... kto będzie chciał, to i tak wie, że instalacja sposobem OSInstall.mpkg jest identyczna z Leo... a te 2 w/w kexty podmienić to chyba nie problem
PS Cieszcie się... ja niestety co najwyżej mogę się pocieszyć trybem tekstowym, lub "wysypaną" grafiką... ATI HD3870 wciąż nie działa pod snow.
Niestety moja osiedlowa sieć to kupa ściągnięcie 380 zajmie mi wieki. 314TeR podesłał byś mi ten plik co by snow widział normalnie dyski gdzieś mi go wcięło. Sprobuję dopieścić 354.
_________________ Commodore 64 i OSX 10.6.4 Retail
Mnie jak dotąd nie udało się uruchomić Snow.
Za każdym razem prawie na początku procesu uruchamiania KP.
W związku z tym pytanie.
Czy instalacja PC_EFI9, a co za tym idzie "drugiego" chameleona jest konieczna?
Pytam ponieważ startuję Retaila 10.5.7 z już zainstalowanego Chameleona2, czy zatem potrzebny jest "drugi"?
Jeżeli nie to czy Chameleon ten z Retaila "przeczyta" plik Boot, który umieszczę na partycji Snow?
A może to się robi jeszcze inaczej?
Walczę z tym Snow'em od tygodnia próbowałem i z PC_EFI9 i bez , przetrawiłem cały ten wątek ( a oni tam piszą i piszą) zastosowałem wskazówki tamże zawarte i ......KP.
Wiem, że rozwiązanie czai się zo rogiem...tylko którym?
_________________ Triple boot | OSX 10.6.4 Retail | Win7 | Ubuntu 10.04
Intel Q6600 | Asus P5Q-Pro / P45 / ICH10R / IDE Marvell 88SE6111 | ATI HD4850 | GEIL 2x2GB 1066 DDR2 | 2xDVD-RW IDE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC x86. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.