Wysłany: 2012-02-02, 21:22 system "siada" po aktualizacji... BŁAGAM o POMOC
Panowie błagam, ale to naprawdę błagam o pomoc.
Właśnie skończyłem projekt w After Effects na sesję egzaminacyjną, którą mam w sobotę rano. Wszystko było gotowe, zapisane - system powiadomił mnie o nowych aktualizacjach (z tego co pamiętam - aktualizacja miała być odnośnie zabezpieczeń systemu). Nie wdawałem się dokładnie w szczegóły, bo do tej pory nigdy nie było problemu. Kliknąłem "aktualizuj" - pojawiła się informacja: "uruchom ponownie, by aktualizować". Potwierdziłem, system wyłączył wszystkie aplikacje i na tle pulpitu zaczął pobierać paczkę z plikami - nic nadzwyczajnego, pomyślałem sobie - zawsze tak było.
Zrestartował się i... Mogiła. Niby próbuje wczytać pobraną wcześniej paczkę (szare tło, logo jabłka i pasek postępu pod nim), ale po chwili jakby pasek postępuj się restartuje, a potem komputer się wyłącza.
Uruchomiłem z flagą -v, ale nic konkretnego z tego nie udało mi się zrozumieć (tylko tyle, że wolumin MAC na który stoi SL nie może być do końca wczytany). Poniżej zamieszczam zdjęcie (przepraszam za jakość - nie mam pod ręką porządnego aparatu). Kończy się na tym: "sincing disks... killing all process
CPU halted"
screenshot z flagą -v (1)
screenshot z flagą -v (2)
Jeżeli te zdjęcia to za mało, to mogę nagrać filmik jak to wszystko się odbywa, lub zrobić lepsze zdjęcia (zaraz skoczę po lepszy aparat)
Dodam, że przed aktualizacją wszystko działało OK.
Płyta główna to ASUS P7P55D. Snow Leopard 10.6.8 / Chameleon v2.1svn r1618
Problem tkwi w tym, że jak nie dostarczę tego projektu na sobotę, to mam najprawdopodobniej semestr do tyłu (to już drugi termin).
Czy ktoś z Was umie poprawnie odczytać w czym tkwi błąd? Bardzo zależy mi na czasie - muszę się z tym uporać do jutra wieczorem, a szukam informacji na ten temat już 4 godziny i nic:(
BŁAGAM POMÓŻCIE!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.