Wysłany: 2011-05-02, 16:41 Atom N270 + Intel I945GSE
Specyfikacja:
System: Snow Leopard 10.6.7
Intel Atom N270 1.6GHZ
Chipset: Intel I945GSE
Grafika: Intel I945GME 256MB
Pamiec: 2gb DDR2
DYSK: 160 GB SATA II
Wifi/LAN
Artheros Ar 8132 PCI-E Fast Ethernet
Artheos AR 9285 Wireless Adapter
Postawilem system na podstawie poradnika wirtuchy. Wszystko bylo
by ok poza faktem, ze osx ciagle sie zacina. Tzn. Nastepuje zawieszenie
pracy. Nie ma na ekranie kursora myszki, klawiatura nie dziala. Nie nastepuje
restart ani nie wyskakuje KP po prostu system na nic nie reaguje trzeba recznie
wylaczyc laptopa. Przewaznie dzieje sie to gdy na chwilke zostawiam laptopa i nic
na nim nie robie. System zawiesza sie i po zainstalowaniu retaila 10.6.0 z podstawowymi kextami
z bootcd wirtuchy jak i po aktualizacji do 10.6.7 i doinstalowaniu reszty kextow.
Wyłącz w Preferencjach systemowych => Oszczędzanie energii "Usypianie" po określonym czasie i zdaj relację czy dalej dzieje się to samo
Dzieki! Zdaje sie, ze o to chodzilo. Komputer sie zawieszal w momencie usypiania.
Mam problem jeszcze z jedna rzecza. Otoz przy starcie osx laptop zaczyna bardzo glosno dzialac.
Niewiem czy to dysk czy wentylator ale laptop caly czas szumi i dzieje sie to niezaleznie od tego czy system wykonuje jakas operacje czy tez jest bezczynny. Chyba nie jest to normalne gdyz pod windowsem laptop pracuje glosniej tylko
w momencie gdy jest mocniej obciazony.
Mam podobne obawy, jednak na 10.6 atom przecież działał - dopiero potem Apple zrobiło blokadę, bo stara seria netbooków z GMA 950 i X3100 była zbyt łatwa do hackintoshowania.
Ponadto to nie jest "nieobsługiwanie" atomów, tylko "zablokowanie". Może sprawa nie jest beznadziejna.
W każdym razie, jeśli PM nie działa (a pewnie nie działa) to spróbuj dorzucić VoodooPower i zobacz, czy coś się zmieni. To nie to samo, co waniliowy PM, ale zawsze coś.
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Ale wpadka...to nie wentylator ani dysk tylko szum z glosników.... po sciszeniu glosu, szumow nie ma...
w kazdym badz razie ciekawe czemu ten szum sie wydobywa...
I tak i nie... wg intela ATOM'y N270/330 nie mają mieć PM... i to potwierdzały moje obserwacje do czasu aż nie dorwałem w swoje łapki joojoo z atomem N270... jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłem hulający PM w zakresie 800-1600MHz... można, jak widać tak. Czy to da wiele... nie sądzę, bo nawet dwurdzeniowy N330 ciągnie max 8W, a chipset obok niego dwadzieścia parę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.