Witam, mam problem tego typu, że po upgradzie do 10.6.4 SleepEnabler nie działa tak jak bym sobie tego życzył, a mianowicie, czasem bardzo łądnie uśpi maszynę i bez problemów się wzbudza, a czasem po uśpieniu sam bez mojej wiedzy się "wzbudza" ale na takiej zasadzie, że hardware pracuje ale system nie wstaje co za tym idzie nie mam jak odczytać logów bo nawet sshd się nie podnosi. Użyłem tego kexta
Dziękuję za troskę i "prowadzenie za rączkę", zapytałem, żeby nie popełnić jakiegoś błędu aby to nie rzutowało na uruchamianie się systemu. Ale do rzeczy, zrobiłem tak jak mi poradziliście no i niestety kiszka, usypia się, ale przy wstawaniu uruchamia się hardware i tyle, nic poza tym :( bez ingerencji w com.apple.Boot.plist czasem się uruchamiał a czasem właśnie tak jak teraz, tak jakby się zawieszał przy wznawianiu. Macie jakieś pomysły?
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-02, 17:21
Może użyj kexta nie-uniwersalnego. Tylko dla 10.6.4. O ile pamiętam to taki też był.
A najlepiej pogrzebać w DSDT i w ogóle się pozbyć takich wynalazków.
No tak jak piszesz, to może by było najlepiej, ale ja nie bardzo wiem od czego zacząć.. A wracając do kexta dla 10.6.4 to akurat przez niego miałem KP.
Dziękuję Ci bardzo, wydaje mi się, że jest dobrze, niby się ładnie usypia i wybudza, ale zobaczę jak to będzie działać na dłuższą metę. Póki co dziękuję za pomoc pozdrawiam
P.S. Zaciekawiła mnie edycja DSDT, możesz mi podsunąć jakiś artukuł jak się wziąć za to żeby sleep'a tam "pobudzić"? Bo przeglądam google, jest trochę o tym, ale wolałbym to manualnie zrobić niż przez jakieś patchery
P.S. Zaciekawiła mnie edycja DSDT, możesz mi podsunąć jakiś artukuł jak się wziąć za to żeby sleep'a tam "pobudzić"? Bo przeglądam google, jest trochę o tym, ale wolałbym to manualnie zrobić niż przez jakieś patchery
Na forum jest cały dział wyłącznie na temat modyfikacji DSDT. Poczytaj na początek podpięte wątki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.