Wysłany: 2011-05-12, 07:36 GA-P31 DS3L, Usb w Snow Leopard 10.6.6 Retail
Mam problem z usb na tej dystrybucji. Mianowicie zrywa mi cały czas połączenie z iPhonem zanim skończy synchronizacje. Równolegle do Retaila mam także zainstalowanego iAtkossa s3v2 i na nim ten problem nie występuje. Moje pytanie brzmi: czy mogę dograć wszystkie kexty z folderu System/Libary/Extentions do tegóż folderu w Retailu za pomocą Kext Wizarda i czy to rozwiąże mój problem jednocześnie nie wywołując Kernel Panic i innych błędów uniemożliwiających korzystanie z systemu?
Jeżeli ten sposób jest zły to czy istnieje jakiś Fix który działałby z płytą Gigabyte GA-P31-DS3L? powiem tyle że ze strony kexts.com ściągłem paczkę pod tą płytę i jej wgranie kończy się niemożnością zastartowania systemu i nie wiem czy są tam odpowiednie kexty do Usb. Zgodnie z tym poradnikiem dograłem wcześniej kexta IOPCIFamily.kext. lecz problem nie zniknął. Proszę o pomoc gdyż jest to jedyna obecnie rzecz przeszkadzająca mi w pełni cieszyć się Retailem.
wceśniej miałem wgrane kexty z Xbootera z tego tematu:http://forum.osx86.org.pl/topics4/instalacja-macos-x-snow-leopard-1064-za-pomoca-bootcd-vt2646.htm i dodany plik IOPCIFamily.kext jednakże nie działał jak należy...
Wysłany: 2011-05-15, 18:55
jak generować to jakimś dsdt autopacherem i inne rzeczy powrawić
a w ogule dsdt się nie generuje trzebam znaleść usera który ma taska płyte i poprosić o pomoc.
a co do kextów do usb soą one przez ciebie dograne czy były w retailu
Człowieku postaw od nowa retaila, spatchuj AppleHDA.kext (jest gdzieś na forum), wygeneruj dsdt jak nie będziesz umiał wgrać poprawek do dsdt to podeślij i ci zrobie i w sumie tylko trzy kexty będą potrzebne do pracy systemu: FakeSMC.kext, ALC8xx.kext, no i oficialne stery od realteka i system działa jak ta lala wiem bo sam stawiałem retaila na tym sprzęcie. I praktycznie S/L/E masz nienaruszone
_________________ ASUS P5QL-E P43 | ICH10-R | ALC1200 | Mac OS X Lion 10.7.4 | Intel Core 2 Duo-E8400 | 4GB DDR2 Kingston | WDC WD7500AADS-00L5B1 Media | Nvidia GTS 250 512mb | Apple Magic Mouse | Trust Bluetooth 2.1 Gold Plated
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-05-15, 20:58
Gigabyte mają czasem problemy z USB ! Niestety firmy tej wystrzegam się jak ognia. Zrób roolback kextów USB z wersji 10.6.4 (można znaleźć w MultiBeast) i zobacz czy coś pomogło.
Czy masz podrasowane DSDT czy nie używasz? Jak nie masz przerobionego DSDT to tu na 99% leży przyczyna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.