CiastekPL Pomógł: 8 razy Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 169
Wysłany: 2010-08-17, 15:47
Jest z nim problem:
wersja 8 nie chce włączyć instalacji. Po prostu po kliknięciu setup.exe nic się nie dzieje!
wersja 7 po kliknięciu setup.exe wyrzuca napis Zły Parametr.
a moglbys wskazac instrukcje jak usunac za pomoca terminala z plyty jakiegos blednego kexta bo nie moge znalezc tego a nie chce nowego watku zakladac ??
1. Wchodzimy na dysk z systemem:
"cd /Volumes/Nazwa_dysku"
Jeśli nazwa jest ze spacją to trzeba użyć znaku "\" np. "cd /Volumes/Snow\ Leopard"
2. Wchodzimy do katalogu z problemowym kextem. W zależności gdzie jest:
w S*/L*/E* to: "cd System/Library/Extensions"
w Extra/Extensions to: "cd Extra/Extensions"
w jeśli w Extra/KextStore to analogicznie "cd Extra/KextStore"
4. Przebudowujemy cache:
Jeśli usuwamy z S*/L*/E* to wpisujemy, dla Snow Leoparda (Ja tego nie musiałem robić, wystarczyło uruchomić system z parametrem -f):
"rm -R /Volumes/Nazwa_dysku/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches"
Jeśli usuwamy kext z katalogu KextStore, to musimy odbudować mkexta:
"cd /Volumes/Nazwa_dysku"
"kextcache -v 1 -a i386 -a x86_64 -m Extra/Extensions.mkext Extra/KextStore"
5. Bootujemy system z parametrem "-f".
Nie wiem czy nie zrobiłem gdzieś literówki, albo innego błędu, ale powinno działać.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Ostatnio zmieniony przez janek202 2010-08-30, 16:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.