Wysłany: 2011-08-07, 19:03 10.7.2 Kolejna wersja beta aktualizacji Liona
Światło dzienne ujrzała kolejna wersja beta aktualizacji Liona 10.7 o enigmatycznej kompilacji 11C35
Jak przystało na Apple rozmiar słuszny:
zatem do wymiany szykuje się całkiem sporo.
Oczywiście zainstalowałem...
działa.
P.S.
Na marginesie dodam, że pojawiła się również szósta beta narzędzia iCloud oczywiście przeznaczona dla develeperów i wygląda na to, że dosłownie ponieważ pomimo poprawnych danych logowania otrzymuję:
Ponad ~600 MB no to Apple poleciało po bandzie. Nie kiwnęło nawet palcem miedzy ukazaniem się GM a Finalną wersją 10.7
zet120 tak z ciekawości dodam iż jak tylko iCloud ruszył mogłem zalogować się na stronie. Nic tam nie działało. Pieczołowicie Apple dopilnowało tego. Mail wymagał konta dev, programy Page, Numbers - krzyczały o zakupie, jedynie co kalendarz i kontakty ale nie miałem jak to zsynchronizować bo nie dogrywałem bety iCloud. Następnego dnia już całkowicie zablokowano usługę dla nie dev.
//EDIT
Zapomniałem się i pozwoliłem uśpić komputer idąc do sklepu... Gdyby nie dysk ratunkowy nie wstałby system.
Czy w końcu naprawili błąd wybudzenia Liona?
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Co do drugiej bety 10.7.2 - iCloud działa na dev znakomicie. Kombinowali coś z kursorem i to tęczowe kółeczko się odrobinę zmieniło i w Launchpadzie powiększyli rozmiar ikon. To tyle z pierdółek które spostrzegłem. Widać że zamiast na naprawianiu błędów skupiają się na mało znaczących bajerach wizualnych.
Z jednej strony to dobrze, że programiści stale ulepszają, modyfikują kod systemu z drugiej ...cośik marny ten kod, skoro ciągle trzeba coś mieszać i to na "tyle mega"
Niemniej zainstalowałem, widocznych zmian nie widać.
iCould tym razem beta7 jak nie działał tak i nie działa.
Zet - jeśli chcesz to Ci mogę założyć konto na iCloud. Żeby z niego korzystać wcale nie trzeba być developerem - ja nie jestem a korzystam. Jedyne co, mam UDID iPhone'a dopisany do dev, tzn. jestem beta testerem i mam możliwość założenia takowego konta. Jeśli chcesz - możemy popróbować (pisz na priv), sam jestem ciekaw czy zadziała.
Można mieć jedno do wszystkiego - ale zakładam że hasła do obecnego mi nie podasz, a nawet nie chce, a jak ktoś jest ciekaw to mogę spróbować założyć podajcie mi tylko jaki nick i tyle, potem sobie hasło zmienicie.
iCloud jako usługę, jak podejrzewam, można włączyć tylko na urządzeniach z iOS5, a na Mac'u można potem swobodnie korzystać, bez potrzeby posiadania konta dev.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.