Za to poprawila sie stabilnosc R61, ostatnio jak tylko cos probowalem zaktualizowac na 100% wywalolo napis aby go na sztywno zrestartowac. Aktualizacja 10.6.4 tez zaintalowalem poprez przelozenie dysku do innego kompa, ale teraz R61 jakby ozdrowial, leci juz kolejna poprawka i wyglada na to, ze jest wszysko OK
_________________ MBP 13" 320 GF
Gigabyte GA-E7AUM-DS2H ,obudowa G4,2GB DDR2 800 MHz, Q8200, DVD slim USB, WiFi ASUS WL-138G,GF210 512MB - WiFi - dziala, Snow Leo Retail 10.6.8 nie dziala dzwiek, oraz zle widzi pamiec po wyzej 2 GB (wiesza sie po kilku minutach)
Witam,
mam pytanie zatem jak powinna wygladac poprawna sekcja Audio ? u mnie jest tak ze jak mam podswietlone urzadzenie audio to listuje mi wszystkie urzadzenia wraz z typami portów w dolnym okienku a w górnym tak jak widac na obrazku ... po wybraniu danego urzadzenia dolne okienko pokazuje tylko dane urzadzenie wraz z typem portów ... jezeli ktos ma wglad w maka niech da znac jak byc powinno z nowymi AppleHDA..
troche nabałaganiłem na screenie ale mam nadzieje widac o co chodzi
pozdr
U mnie w zasadzie bez niespodzianek, a właściwie jest jedna.
Przestała działac kopia TM na zewnętrznej linuxowej maszynie.
Podczas procesu Mac widzi dysk sieciowy montuje zasób (widzę go na biurku), ale powstaje również plik, którego zawartość:
Kod:
Something wrong with the volume's DB\'85..FIXME with a better msg
Wpisałem ów komunikat w google, uzyskałem milion wyników zapowiada się dłuuuuga lektura. 314TeR - U Ciebie działa?
Co do wyglądu audio, to nie zmienił się sam zapis, co aplikacja go pokazująca - tu profil systemu. I niestety znów zła nowina, jest ona skopana dla polskiego języka. Kopia profilu zapisana w 10.6.3 i otworzona potem w 10.6.4 wygląda tak samo jak ta bieżąca z 10.6.4
poniżej parę screenów jak to wygląda w poszczególnych wersjach i językach
PS To są screeny z Mac Book Pro 3,1... Jak widać posiadanie oryginału wcale nie oznacza absolutną wolność od błędów.
BTW Czy ja widzę ich więcej niż w Leo, ale odnoszę wrażenie że Leopard nie miał aż tylu i tak widocznych problemów... co gorsza jest to wydanie już 10.6.4 a wciąż ten system jest delikatnie mówiąc niedopracowany...
co gorsza jest to wydanie już 10.6.4 a wciąż ten system jest delikatnie mówiąc niedopracowany...
Ale przecież po co zająć się OSX jak można cały WWDC 2010 poświęcić gadżetom i iOS - teraz na tym Apple zgarnia dobre pieniądze siedząc z założonymi rękoma. Ile tam tego było 1 mld dla ludzi z czego 30% sumy zarobił Apple.
Grafa siedzi to jeszcze stylistykę skopali
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Ale przecież po co zająć się OSX jak można cały WWDC 2010 poświęcić gadżetom i iOS
Też odnoszę wrażenie że zajęli się niemal wyłącznie iOS a olali zupełnie segment komputerów. Wystarczy sprawdzić kiedy była ostatnia aktualizacja Mac Pro, MacBook AIR, jakie problemy były(są) z iMac'ami 27" z core i5/i7... już nie wspomnę o Apple Cinema Display, który jest na rynku 1170 dni (na dzień tego postu).
Mac OS X jak miał, tak ma ciągle problemy z grafiką, disk utility, gdzie obiecana 64-bitowość, czyżby było to następny slogan bez pokrycia... na haMac'u mam a na Mac Book już nie
Szkoda że tak po macoszemu Apple ostatnio podchodzi do swojego sprzętu, jakby zapomniał skąd się wywodzi i że Apple to zawsze przede wszystkim było Computers...
Z grugiej strony, nie ma co sie dziwic im podejsciu, z raportow finansowych przedstawianych pzez Apple wynika, ze glowne zyski to iPhony a obecnie iPady, komputery zwlaszcza Pro to margines sprzedazy, a i koszy produkcji znacznie wieksze niz zabawek do zdzwonienia i ksiazek przegladania.
Zaczynam sie zastanawiac czy kolejnym ruchem nie bedzie uwolnienie systemu, tak aby kazdy kto nabyl ipada mial pelna funkcjonalnosc, w moim przypadku ostatnia poprawka poprawila stabilnosc oraz szybkosc dzialania systemu,
Jak uwolnia, to sprzedadza nastepne kilka milionow egzemplazy (takie moje dywagacje)
Teraz trzeba bedzie czekac an kolejna duza poprawke, albo na nowy system, bo i u Appla jakos wszysko przyspieszylo, jesli chodzi o czas potrzeby na pojawinie sie nowych kompow i systemow.
_________________ MBP 13" 320 GF
Gigabyte GA-E7AUM-DS2H ,obudowa G4,2GB DDR2 800 MHz, Q8200, DVD slim USB, WiFi ASUS WL-138G,GF210 512MB - WiFi - dziala, Snow Leo Retail 10.6.8 nie dziala dzwiek, oraz zle widzi pamiec po wyzej 2 GB (wiesza sie po kilku minutach)
Jak Portal (Steam) chodził na max detalach bez zacięcia tak teraz jak krew z nosa tnie się nieubłaganie.
Jak wcześniej było 60 (http://forum.osx86.org.pl/postlink/20442.htm#20442) tak teraz jest 11 - tu trzeba płakać panowie. Ot i mało tego że olali sprawę wydajności oni sp.erdolili sprawę.
Przy wyłączonym 4 wygładzania i 16xAn. jest 30 fps
//Edit
A to info prosto od VALVE
VALVE napisał/a:
ALERT - Mac Users
The recent 10.6.4 update from Apple has noticeable performance issues for NVidia graphic chip owners running high performance games. If you wish to avoid this, you should consider waiting to install the 10.6.4 update until Apple has had the opportunity to address this issue. Full details of what is contained in the 10.6.4 update can be found here: support.apple.com/kb/HT4150. If you have already installed this update and believe your graphic performance is affected, please contact Apple support (http://www.apple.com/support/) for details on what to do.
Pozwólcie iż zapytam. Z czym do ludzi, czy oni zupełnie już podurnieli z tymi iPogami, iPhonami i iPadami? Nawet nie potrafią zrobić porządnie aktualizacji która nawet nie poprawi a POGORSZY działanie!
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Ja to pierdziele Panowie, jak ebde stawial system na czysto to zostawie sobie max 10.6.2 ! Ew 10.6.1 bo 7900 działa przy 64-bitach. Wydajnosc grafiki powyzej 10.6.2 to śmiech na sali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.