Na ASUS P7P55 WS SuperComputer jeden restart i system wstaje. 4870 OK, USB OK, Audio jak i w 10.6.3 trzeba cofnąć AppleHDA do wersji z 10.6.2, użyć zmodyfikowanej binarki AppleHDA z 10.6.4 lub pozostać przy VoodooHDA.
Wciąż nierozwiązane problemy:
Bluetooth belkina wciąż nie działa po sleep'ie.
Disk Utility wciąż błędnie ustawia rozmiar partycji hdd.
Osobiście na pierwszy rzut oka nie widzę żadnych zmian ani poprawy względem 10.6.3... a wręcz pogorszenie... przewijanie stron www w FireFox'ie jest znacznie mniej płynne niż w wcześniejszych wersjach OS X - ewidentnie "szarpie".
Jestem świeżo po aktualizacji, która przebiegła bez żadnych problemów. (Jak na prawdziwym maku).
Na razie nie zauważyłem jakiś znaczących zmian. Wysunięcie napędu DVD dalej blokuje mi klawiaturę podczas używania skrótów klawiaturowych Spaces.
Trochę żałosne jest to, że jeszcze nie poprawili Narzędzi dyskowych...
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Trochę żałosne jest to, że jeszcze nie poprawili Narzędzi dyskowych...
Mało powiedziane... żeby to był problem z haMac'ami... ale na maczkach od 10.6.0 - 10.6.4 to samo
Zmodyfikowane AppleHDA 10.6.4 pod ALC888/ALC1200 do użytku z LegacyHDA:
Valve, Apple, ATI i NVidia pracują nad poprawą wydajności gier
Makowi gracze od niedawna mogą cieszyć się rosnącą liczbą gier. Użytkownicy zwracają uwagę na gorszą wydajność i większe wymagania tych samych gier w stosunku do wersji dla Windows.
Valve jest świadome tego problemu (trudno by nie byli skoro sami podali takie a nie inne wymagania sprzętowe) i - jak twierdzi jeden z pracowników tej firmy - intensywnie pracuje nad poprawą wydajności, współdziałając z Apple, ATI i Nvidią. Jak można przeczytać na forum Steam, w najbliższym czasie można spodziewać się drobnych zmian poprawiających wydajność. Daleko za horyzontem są też większe usprawnienia.
10.6.4 stoi
W przypadku mojej karty graficznej - Sapphire Radeon HD 4870 należało zrobić to samo co w przypadku aktualizacji do 10.6.3 czyli skopiować z 10.6.2 kexty:
U mnie kernel panic spowodowany sleepenabler-em, po wywaleniu go wszystko ok łącznie z dzwiękiem. Mam może subiektywne odczucie ale wydaje mi się jakby system troszkę był żwawszy. Ztego co wyczytałem na oficjalnej stronie appla "Rozwiązano problem z użyciem kamer internetowych USB innych firm" i faktycznie nie działająca wcześniej kamerka Philips SPC1030NC teraz działa.
Po instalacji combo, start objawil sie kerenl panic, po usunieciu kexta system ruszyl, poza aktualizacja programu mail, jakos nie zauwazylem aby cos sie zmienilo.
[ Dodano: 2010-06-16, 22:59 ]
po glebszym zastanowieniu, moze faktycznie system zaczal chodzic zwawiej?
_________________ MBP 13" 320 GF
Gigabyte GA-E7AUM-DS2H ,obudowa G4,2GB DDR2 800 MHz, Q8200, DVD slim USB, WiFi ASUS WL-138G,GF210 512MB - WiFi - dziala, Snow Leo Retail 10.6.8 nie dziala dzwiek, oraz zle widzi pamiec po wyzej 2 GB (wiesza sie po kilku minutach)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.