Ale poprawy nie ma, cinebench 11.5 w teście opengl pokazuje mi 23.99 fps poprzednio 23.86 fps (co jest raczej błędem pomiarowym). Na windows (Win 7 64 bit) w cinechench 11.5 mam w tym samym teście 30.50 fps co mówi samo przez się jakie lipne są sterowniki pod osx. W samych grach nie wypowiadam się gdyż jeszcze nie testowałem.
U mnie na Radeonie 4870 w Half Life2 jest przyrost w granicach 100%!!!
W Cinemie 11.5 w edytorze zauważyłem też poprawę. Skomplikowana scena nie przycina się podczas operowania kamera tak jak poprzednio przed aktualizacją.
U mnie po aktualizacji sterów do grafiki i podmianie plików z 10.6.2
**Lechu** ty z ATI nie zmieniaj na żadne 10.6.x tylko wal tą aktualizację.
**oswaldini** zostawić i stworzyć hrybrydowe SLI - ATI i nVidia
zobaczymy jeszcze co będzie z wypustem 10.6.5 jak podejdzie inny kelner - bo na sterowniki nie ma co liczyć (wieki problem wziąć je z 10.6.0 i przystosować pod 10.6.4)
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
**Lechu** ty z ATI nie zmieniaj na żadne 10.6.x tylko wal tą aktualizację.
Póki co na głównym systemie nie mam zainstalowanej tej "łatki" bo nie widzę sensu, ten wyniki uzyskałem na systemie testowym. Przez stwierdzenie wal miałeś na myśli olać ją czy zainstalować?
Oczywiście chodziło mi o to że możesz spokojnie instalować. Wszyscy się chwalą jak to ładnie poprawiają wydajność kart ATI. Przez co problem nVidia jest w cieniu i nie ma reakcji.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
hehe i to właśnie chciałem usłyszeć - przeczytać
tylko pytanie czy ona w moim przypadku cokolwiek zmieni, ponieważ od 10.6.3 po każdej aktualizacji muszę podmieniać kexty od grafiki z 10.6.2 ponieważ znika mi obraz :( po zainstalowaniu na systemie testowym i podmianie kextów nie widziałem żadnej poprawy w testach
Tylko uważaj u mnie na gtx, jak testowałem paczkę, obraz stał się bardzo jaskrawy.
Przy próbie instalacji tej paczki wyskakuje:
Kod:
Komunikat
Ten system nie obsługuje tego oprogramowania.
Cóż z tego że Apple wydało stery poprawiające wydajność kart ATI skoro ja na moim Sapphire muszę używać kextów 10.6.2 i za pewne to jest przyczyną braku poprawy wydajności w testach. Wątpię, aby w moim przypadku 10.6.5 przyniosło poprawę, Apple skutecznie utrudniło nam życie
Witam u mnie po tej altualizacji ,,zjadło,, myszkę i za cholere niewiem jak się do tego zabrać nigdzie nie znalazłem info o czymś takim.Grafika i dzwięk działa dobrze klawitura o dziwo także
MSI 55gd65 OC
i5-750
2x2 ddr3
NvidiaGeforce 8800 ddr2
WD160gb s-ata2
Serwis 9To5Mac podaje dzisiaj informację o rychłej premierze kolejnej aktualizacji systemu Mac OS X Snow Leopard, tym razem do wersji 10.6.5. Znana jet tez lista poprawek jakie ta aktualizacja przynosi.
Już się nie mogę doczekać Użytkownicy insanelymac podają że użytkownicy kart ati 48xx nie będą musieli używać przejściówek dvi2vga w drugim porcie dvi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.