U mnie po update do 10.6.5 padły USB. Po podmiance kextów z 10.6.4 urządzenia które są podłączone podczas uruchamiania systemu działają. Jak chcę podpiąć do USB podczas pracy jakieś urządzenia to mam KP
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-11-15, 20:05
Kernel 10.4.0 i kexty z 10.6.5 = brak USB w ogóle. Odwrotna kombinacja działa lepiej, ale to nie znaczy, że dobrze.
Jeśli nie pomaga fix z Chameleon'a, to proszę założyć nowy temat i tam walczyć...
Dodali obsługę systemu plików ExFAT. Ciekawe, czemu nie wspomnieli o tym w liście zmian.
Ważne że jest. Dzięki temu można wreszcie zrobić sobie sensowną partycję wymiany, lub nawet wspólną na dane OS X/windows. Wystarczy ją sformatować w exFat, do XP doinstalować łatkę (nie wiem jak w viscie i 7-dem):
i cieszyć się możliwością kopiowania danych pomiędzy systemami bez obawy utraty danych. Jak dla mnie to jedna z najistotniejszych i dużych zmian od początku Snow Leo.
Tylko jak zwykle wszedzie jest haczyk... Linux'y ze wzgledu na niejasna licencje ze strony ms nie posiadaja natywnej obslugi exFat.
Alternatywa to obsluga przez fuse, jak ma to miejsce dla ntfs:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.