Wysłany: 2010-08-14, 07:07 Aktualizacja Mac OS X 10.6.5
Apple puściło do developerów kolejną aktualizację 10.6.5
Apple today seeded the first developer build of Mac OS X 10.6.5, the fifth maintenance release to the company's Mac OS X Snow Leopard operating system. According to those familiar with the release, which is termed Build 10H525, developers are being asked to focus their testing on iCal, Mail, Printing, 3D Graphics, QuickTime and X11.
The build reportedly contains two documented known issues related to activating user interface elements in Web Views such as in the iTunes Store and errors with connecting to Exchange servers. Apple also notes that Mac OS X 10.6.5 developer builds contain the latest graphics drivers being tested in parallel in the Snow Leopard Graphics Update.
We noted late last month that Apple appeared to be gearing up to begin seeding builds of Mac OS X 10.6.5, but it seems to have taken a bit longer than expected for Apple to push out the first of an unknown number of builds. Apple's seeding programs can be highly variable in length due to the uncertain nature of the testing and tweaking process, and thus we do not yet have an estimate of when Mac OS X 10.6.5 might be released to the public.
Mac OS X 10.6.4 was released in mid-June, shortly after the close of Apple's Worldwide Developers Conference.
Wiek: 19 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 590 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2010-08-14, 13:08
Niezbyt cieszą mnie te wieści - każda aktualizacja to obawa przed posypaniem systemu >.<"
Z drugiej strony... możliwe, że wreszcie zostanie naprawiony błąd z 10.6.4, przez który okładki albumów nie są poprawnie wyświetlane w Finderze
edit: Biorąc pod uwagę uruchomienie kart AR9285, ta aktualizacja może być najciekawszą ze wszystkich
Dzięki man_of_the_oak, mam wersję developerską 10.6.5. Próbowałem podmienić kexty od GeForce, ale uzyskałem dość nieciekawy efekt (piksele wielkości centymetra).
Zainstalowałem aktualizację 10.6.5. Nie jest gorzej, wyniki trochę wyższe niż w 10.6.4.
10.6.4:
10.6.5:
Jest to jeszcze wersja developerska, więc mają czas, żeby bardziej to spieprzyć...
Z innych rzeczy, które zauważyłem, Pozmieniali kexta od ethernetu Yukon, więc trzeba go znów przerabiać.
Edit:
Disk Utility dalej ma bug przy tworzeniu partycji...
Edit2: Jak ktoś ma jakieś pytania, to chętnie odpowiem, koło 21, prawdopodobnie przywrócę system z kopii Time Machine do 10.6.4.
Niby są nowe wersje Mail i iCal, ale żadnych różnic nie dostrzegłem.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Ale poprawy nie ma, cinebench 11.5 w teście opengl pokazuje mi 23.99 fps poprzednio 23.86 fps (co jest raczej błędem pomiarowym). Na windows (Win 7 64 bit) w cinechench 11.5 mam w tym samym teście 30.50 fps co mówi samo przez się jakie lipne są sterowniki pod osx. W samych grach nie wypowiadam się gdyż jeszcze nie testowałem.
Kolejny build trafia do testerów "Mac OS X 10.6.5 Build 10H529"
Cytat:
- According to reports, the current build focuses on AFP, Mail, Printing, 3D Graphics, QuickTime, and X11.
- The build's documentation also makes a slight adjustment to the list of focus areas on which developers are asked to concentrate their testing, removing iCal and adding Apple Filing Protocol (AFP) network file services.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Ale poprawy nie ma, cinebench 11.5 w teście opengl pokazuje mi 23.99 fps poprzednio 23.86 fps (co jest raczej błędem pomiarowym). Na windows (Win 7 64 bit) w cinechench 11.5 mam w tym samym teście 30.50 fps co mówi samo przez się jakie lipne są sterowniki pod osx. W samych grach nie wypowiadam się gdyż jeszcze nie testowałem.
U mnie na Radeonie 4870 w Half Life2 jest przyrost w granicach 100%!!!
W Cinemie 11.5 w edytorze zauważyłem też poprawę. Skomplikowana scena nie przycina się podczas operowania kamera tak jak poprzednio przed aktualizacją.
To dobry znak żeby...........zmieniać karty na Readony!
k**** i kolejny tysiąc w plecy... np taki Radeon 5850... szkoda że za aktualną grosze wezmę a wszystko to dzięki DX11... :(
Ale patrząc jak to Apple zgrabnie przeskoczył z zielonych na czerwonych. Nie pozostawia nam nadziei że będzie lepiej z nVidia. Jeszcze jako tako w notkach to się trzyma.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.