Potwierdziła się specyfikacja modelu 13,3".
W 15,4" i 17" dodatkowo będą Mobilne Radeony HD! Dokładnie 6490M oraz 6750M.
Nie wiem, czy możliwe teraz będzie pełne odpalenie poprzednich generacji, wątpię czy Apple będzie przebudowywać wszystkie kexty. Ale jest szansa, że obsługa LVDS została dodana do jakiś uniwersalnych kextów dla AMD Radeon HD.
Swoją drogą ciekawe jak będzie się grzać 4-rdzeniowy procesor i7 + 6750M upakowany w 15,4"...
Mnie również to ciekawi tak samo jak i7 w 13".
Cieszę się też z tego że są wprowadzone mobilne radeony seri 6xxx ale czy to pozwoli na odpalenie mobilnych radeonów serii 56xx nie wiem ale bardzo bym chciał bo na moim lapku już mi brakuje tego systemu, a jest to jedyna rzecz która nie działałaby w 100%
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-02-25, 09:47
janek202 napisał/a:
jest szansa, że obsługa LVDS została dodana (...) dla AMD Radeon HD.
To chyba najbardziej oczekiwana nowość! Do tego jeszcze MacBooki z samym Intel HD... Czyli wygląda na to, że sprawa karty graficznej w lapku przestanie być problemem przy instalacji OSX!!!
Ja się cieszę, że skoro do Mac Booków dodali karty 6xxx to wielce prawdopodobne że farmebuffer będzie też obsługiwał karty stacjonarne 6xxx... tylko czekać na informacje od netkasa
No i na 100% 10.6.7 będzie zawierać kexty do tych notebookowych kart, więc po wydaniu tej aktualizacji, wiele notebooków da się odpalić...
PS Trzeba zaktualizować wątek o VGA dla notebooków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.