Ja aktualizowałem przez SU z 10.5.5 do 10.5.7 (iATKOS i5) ,i poszło jakoś bez problemów. Jedynie dock lekko zamulał po instalacji, po restarcie problem znikł
Czasami się uda... ale większości padają systemy... wszystko zależy jak kompatybilny jest komputer, oraz jakich modyfikacji i gdzie wymaga aby działał.
Sklonować zainstalowany system np Carbon Copy Cloner:
Kod:
http://www.bombich.com/software/index.html
Przetestowałem z powodzeniem na hackach i na maczkach. Jedynie co czasami trzeba naprawić to aliasy jak się posiada i na hacku przeinstalować PC_EFI, Chameleon, lub co tam kto ma.
zaROMBiście . Sklonowałem tym softem retail i wgrałem tylko chameleona i ładuje sie system z 2 dysku
Dzięki bardzo i pozdrawiam
skopiowałeś system mac os czy płytę retail tym programem ? , bo moze bym sam zrobił kopie zapasowa systemu (na mbr) - tylko jeszcze nie wiem jakim programem
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Carbon Copy Cloner kopiuje 1:1 istniejący system na nową partycję/dysk... nie robi zapasowej kopii do "pliku". Natomiast nie ma problemu ze zmianą wielkości partycji, zwyczajnie wpierw zakłada się partycję o wielkości jaką chcemy mieć. Można przenosić systemu z dysku MBR na GPT i na odwrót... potem jedynie reinstalacja Chameleon'a na nowym HDD i pozamiatane.
Dokładnie. Zrobiłem clona retaila który jest na partycji GPT, a 2 dysk również miał partycje GPT. Mnie wystarczałao tylko wgrać chameleona, nic nie musiałem robić z naprawianiem katalogu extra/extensions. Jest to świetny sposób na pozbycie się stresu z wgrywaniem retaila od nowa jak coś by się stało.
AppleDecrypt.kext
IO80211Family.kext
IONetworkingFamily.kext
NullCPUPowerManagement.kext do /E/E poszlo bez problemu
VoodooPS2 i HDA zostaly w /S/L/E
jakos nie widze specjalnej roznicy ale moze...:)
pozdrawiam
_________________ Dell Inspiron 1720 - Snow 10.6.5 and Snow Server 10.6.5
Ja zrobilem aktualizacje przez SU, bez zadnych problemow. Jedyne co bylo zle po aktualizacjia nie bylo zle przed to problem z plikami "dmg" o ktorym pisalem w innym poscie ale juz rozwiazany. Czyli problemy zostaly tak jak byly. Jedyne co zauwazylem to poprawa jakosci grafiki, bardziej wyraznie i wyzsza rozdzielczosc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.