Jestem głęboko zawiedziony nowym trendem na unifikację iOS i OS X Ewidentnie zapomnieli o tych, dla których ten system był projektowanych - o profesjonalistach (developerach, designerach, itd..).
Zamiast tworzyć im dobre środowisko do pracy, skupiają się na dodawaniu pierdół, które obciążają system, jednocześnie nie wnosząc wiele do efektywności pracy.
Spokojna głowa już post producenci wideo odeszli od Apple. Wszystko to dzięki upraszczaniu i drodze w iOS. To teraz do odstrzału została grupka normal user.
Pozostaną tylko wyznawcy.
PS właśnie skończyłem UBIK Philipa K. Dicka. Tam była regresja a tutaj...
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Przecież Apple odchodzi od segmentu PRO. Brak upadate'ów Aperture, Logica i FCP X, który spotkał się z negatywnymi recenzjami. Wywalenie Xserve.
Brak nowych Maców Pro, które obecnie pod względem wydajności przegania iMac, a co dopiero mocny Hackintosh.
Obecnie Apple chce przekonać użytkowników iGadżetów do kupna Maków, niż zajmować się dalej segmentem PRO, który nie podchodzi tak entuzjastycznie do każdego bzdetu.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Ostatnio zmieniony przez janek202 2012-02-21, 17:16, w całości zmieniany 1 raz
A ja patrzę optymistycznie... paradoksalnie unifikacja wcale nie jest zła... Jak masz dwa gadgety i używasz tych samych funkcji (notification) na iPhone, iPad, OS X, to po prostu w każdym urządzeniu jest to tak samo wyglądające i poznanie w jednym urządzeniu nie wymaga uczenia się w innym... Moim zdaniem to jednak krok w dobrym kierunku... Może to teraz wygląda trochę chaotycznie, ale w ciągu paru najbliższych lat będzie się odchodzić od pracy "na urządzeniu" na rzecz pracy "nad danymi". Obecnie każdy z nas ma co najmniej komputer, czasami dwa, telefon, czy tablet... fajnie by było mieć na tych wszystkich urządzeniach to samo bez konieczności zastanawiania się jak to zrobić.
Z Mac Pro, to nie rozumiem waszego "lamentu". Apple od zawsze używał platform segmentu serwerowego dla MP, ze względu na to, że tylko ona zapewnia możliwość zbudowania komputera wieloprocesorowego. Obecnie najmocniejszą platformą serwerową intela jest wciąż LGA1366... Premiera serwerowego LGA2012 dopiero przed nami i idę o zakład że niemal w dniu premiery pojawią się odświeżone Mac Pro z nowymi ATI 7xxx. A jak się to nie stanie, to zbanuję się na tydzień...
Jak dla mnie dodawanie funkcjonalności nie przeszkadza... o ile nie koliduje ona np z utratą stabilności... To co mam najbardziej do zarzucenia Lionowi, to to że zwyczajnie nie jest stabilny tak jak bym tego oczekiwał od niego, ba nawet uważam że najstabilniej zachowywał mi się Leopard w wersjach 10.5.6-10.5.8. Snow już nie dorównał mu, ale nie wiele mu brakuje, za to szybciej zdecydowanie działa np na GMA950.
Mam nadzieję, że 10.8 będzie taką poprawioną wersją Lion'a - oby tak się stało.
Z X11 to IMO dobre posunięcie. I tak gdy Xy były potrzebne zawsze trzeba było doinstalowywać XQuartz. Teraz przynajmniej nie będzie dubla.
No nie do końca... X11 jest potrzebne chyba do każdej aplikacji odpalanej przez wine. Dla mnie np to dramat, bo używam pewnej aplikacji do zarządzania routerami która jest tylko na windows
Z tym że XQuartz pełni rolę oryginalnego X11. Nie będzie problemów poza musem ściągnięcia XQuartz. tak mi się zdaje
[ Dodano: 2012-02-24, 21:17 ]
Właśnie dostałem komunikat:
Ktoś już coś wie?
EDIT: Fałszywy alarm. To tylko wina mojego błędnego SMBIOS. W każdym razie, pozytyw: bez problemu zainstalował mi Uaktualnienie oprogramowania sprzętowego MacBook Pro przez App Store.
_________________ eMachines E730G (MBP8,2) | i5-430M | 2GB RAM DDR3 | HDD 320GB | Radeon HD5470 512MB | Atheros AR9287 | Win Vista SP2 & Kubuntu 11.10
Gigabyte GA-K8VT800 Pro (iMac7,1) | Sempron 2600+ | 1GB RAM DDR | HDD 40GB/60GB | Radeon 9200 128MB | Win XP SP3/OS X 10.5.8
Modyfikuję framebuffery ATI Pisać w razie potrzeby.
Piszę poprawnie po polsku!
The new release will also be restricted to running on machines that support running a 64-bit kernel, including, minimally:
iMac (mid 2007 or later)
MacBook (13-inch Aluminum, 2008), (13-inch, Early 2009 or later)
MacBook Pro (13-inch, Mid-2009 or later), (15-inch, 2.4/2.2 GHz), (17-inch, Late 2007 or later)
MacBook Air (Late 2008 or later)
Mac Mini (Early 2009 or later)
Mac Pro (Early 2008 or later)
Xserve (Early 2009)
Czyli krótko mówiąc Apple wywaliło architekturę 32-bit z kernela i kextów.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.