1. Fixed the font swapping bug (small & console font) for the Booter with an embedded theme.
2. Fixed an issue with memory detection for some mainboard (2 slot only mainboards).
3. Added support for PM45 northbridge memory controller.
4. Added memory manufactor lookup for: Hynix, Nanya, KingMax, Qimonda and SuperTalent.
5. Added nVidia GT240 device lookup.
6. You can now hide HFS partitions too using “Hide Partition” in com.apple.Boot.plist.
7. Made the verbose output the using nVidia/ATI ROM’s more useful.
8. Fixed a bug with sprintf (rek).
9. Merged hibernation fix from Chameleon repo (46).
10. Made verbosity at early bootstage useable.
11. Bugfixes.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Ja licze na to ze asereBLN dolaczyl do rekursora i reszty i razem beda rozwijac jedna wersje chameleona, bo o ile od przybytku glowa nie boli to jednak w tym wypadku dobrze aby byl jeden chamelon zawierajacy wszystko co chlopaki wymysla a nie dwie wersje i czlowiek potem sie zastanawia co lepiej zainstalowac
_________________ pLayer / Suspect
Intel Core i5 3.8Ghz
Msi P55-GD65
8800GT 512mb
Snow Leopard 10.6.3 + Chameleon 2 RC5_pre8 + DSDT
----------------------------------------------
http://szkielkoioko.xsk.pl - czyli hackintoshowy blog o wszystkim
Też bym widział połączone siły netkas'a, asereBLN, rekursora, chameleon team i innych...
Wczoraj przetestowałem asereBLN 1.1.7 i powiem że jestem pod dużym wrażeniem... świetnie działa to rozpoznawanie pamięci, restart też został naprawiony w snow, jedynie potknął się na FSB pamięci... pokazał 800MHz a powinien 667. Nie mniej można to było łatwo naprawić wpisując na sztywno wartość do smbios.plist.
U mnie po zainstalowaniu Chameleona od Arsena, pre7(8) lub PC EFI 10.6 zmienia sie UUID i dźwięk w ogóle nie działa - czyżby trzeba było zmienić UUID lub pozmieniać cos w DSDT ? Aaaaa chyba że nie wczytywał DSDT.aml... to wtedy fakrtcznie mogłoby to być przyczyną Wpadłem na to podczas pisania posta dopiero
Z tego co pamietam to któraś z nowszych wersji asere lub rc5 rekursora potrzebowala sciezki dostepu na sztywno przypisanej do dsdt... ja zazwyczaj dsdt wale zarowno w glownym jak i /Extra wtedy nie ma problemow ze moge o czyms zapomniec
_________________ pLayer / Suspect
Intel Core i5 3.8Ghz
Msi P55-GD65
8800GT 512mb
Snow Leopard 10.6.3 + Chameleon 2 RC5_pre8 + DSDT
----------------------------------------------
http://szkielkoioko.xsk.pl - czyli hackintoshowy blog o wszystkim
Tak tak, własnie o tym sobie przypomniałem, wersja RC4 wymagała DSDT w głównym a kolejne już potrzebowały podania ścieżki dostępu bodajże. Czyli zmiana UUID raczej nie miała wpływu na nie rozpoznanie k.dźwiękowej ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.