Dla przetestowania najnowszego rozwiązania czyli ATY_Init.kext z działającego Retail'a zainstalowałem na innej partycji iDeneb v.10.5.7 nie zaznaczając żadnego sterownika video.
Pierwsze uruchomienie i jasny ekran plus charakterystyczne kropki.
Zatem z działającego Retaila skopiowałem do /S/L/E iDeneb plik ATY_Init.kext i w konsoli:
Kod:
cd /Volumes/iDeneb/System/Library/Extensions/
sudo chown 0:0 ATY_Init.kext
sudo chmod 775 ATY_Init.kext
Na wszelki wypadek usunąłem z /S/L/Extensions.mkext i reboot z -f wynik kropki czyli IDeneb nie widzi tego kexta.
Zatem ponowne uruchomienie tym razem z -x i instalacja za pomocą kexthelper, reboot i działa.
Pytanie mam zatem następujące jak zainstalować prawidłowo kexta do systemu na innej partycji, lub jak spowodować aby np. kexthelper uruchomiony w Retail zainstalował poprawnie kexta do systemu na innej partycji?
Nie wiem czy różnice w odświeżaniu mkexta mogą mieć znaczenie. 0:0 to to samo co root:wheel.
Bo końcowe 2 komendy na pewno nic nie zmieniają.
Może się walnąłeś gdzieś po prostu? 775 zamiast 755...
Generalnie przy pomocy kexthelpera też da się instalować kexty na innej partycji. Opcja "advanced" -> "make scrip" i podmieniasz ścieżkę na taką jak chcesz. Potem "run" i cześć.
A tak w ogóle, to ATY_Init ma instalator, który pozwala na wybranie docelowej partycji, więc nie wiem po co się tak wysilać "ręcznie"?
Kopiowałem go całkowicie graficznie, może tutaj jest problem..
Kurcze zatem w celach testowych zainstaluję tego iDeneb' a raz jeszcze.
Najnowszy wynalazek Netkasa czyli ATY_Init.kext chyba nie ma instalatora to po prostu kext.
hmmm, ATY_Init z pierwszego postu, to zwykły kext... bez instalatora... może ktoś wydał wersję z instalatorem, ale z tego co wiem to od netkasa wychodził sam kext...
No i rzeczywiście musiałem się gdzieś pomylić.
Powtórna instalacja iDeneb i dalej cała procedura kopiowania i naprawy uprawnień ręcznie w konsoli i działa:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.