'off topic' - zwierzak jest przyjemny, ale mnie sie zle kojarzy z "pewnym" programem , i tymczasem w fazie testow, a przede wszystkim z powodu wielu nienazwanych dyskow i partycji, w boot.plist dopisalem <key>GUI</key><string>n</string>
Mi po zainstalowaniu tego ustrojstwa rozwala obsługę dysków lub grafy i OSX nie chce wstać. Sprawdzałem 4 razy na różne sposoby. Nie wiedzieć czemu nie działa jak należy. Bootuje vistę z drugiego dysku, bootoje OSX ale staje na informacji w stylu: MacFuse coś tam coś tam i nadany nr dysku. Więc albo grafa albo dyski.
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-14, 11:49
No wiesz jak na C64 to i tak nieźle
A poważniej to dziwne - masz pecha.
Powstało forum założone przez voodoo labs:
voodooprojects - forum
Można zgłosić swój problem i/lub poszukać rozwiązania.
Jest też wątek na temat ukrywania partycji/dysków. Na pewno nie jest to kluczowy bug, ale zainteresowanie dużo, więc może zrobią coś takiego.
Panowie, a co z partycjami Linuksa?
Oglądam w sieci obrazki przedstawiające ekran bootowania i widzę pingwina, ale u mnie "nima"
Czy zatem Chameleon 2.0 RC1 v.431 powinien "zobaczyć" Linuksowe partycje znajdujące się na dysku GUID sformatowane jako ext4?
Wysłany: 2009-05-29, 21:55
Powinno być widać. Poczytaj na forum Voodoo:
Kod:
http://forum.voodooprojects.org/index.php
Widziałem tam podobne problemy, ale nie pamiętam co i jak. Musisz poszukać.
A tak z innej beczki, to Chameleon2 (wersja z instalatorem) sam z siebie wrzuca do Extra nowe kexty:
AHCIPortInjector.kext
ATAPortInjector.kext
IOAHCIBlockStorageInjector.kext
Czy ktoś mądrzejszy jest w stanie napisać jak mają się one do tego, co mam w Extra?
Miałem wrażenie, że te kexty się dublują funkcjami i te nowe usunąłem.
Dokładnie tak jest. Te instalowane przez Chameleon'a obsługują mniejszą ilość kontrolerów niż te które posiadasz.
rzooff napisał/a:
Czy posiadanie SMBIOSResolver.kext ma sens po instalacji Chameleona2 ?
Nie, jest to już zbędne. Nowy chameleon ma sam w sobie zakodowane dane iMac'a, ale można zrobić sobie samemu własny smbios.plist z informacją jaki sprzęt chcemy naśladować. Więcej info jak to zrobić i jak działa tu:
http://forum.osx86.org.pl...to-je-vt364.htm
Testował to już ktoś? na 100% jest możliwa naprawa MBR i BR (boot0 i boot1) ale bez możliwości zapisu na dysku HFS+ nie wgra się trzeciej ostatnie części bootmanagera - czyli samego boot. Szkoda że tak mało jest napisane o nim.
Testował to już ktoś? na 100% jest możliwa naprawa MBR i BR (boot0 i boot1) ale bez możliwości zapisu na dysku HFS+ nie wgra się trzeciej ostatnie części bootmanagera - czyli samego boot. Szkoda że tak mało jest napisane o nim.
Mi nie smigalo na windows7 . Pojawil sie ekran wyboru systemu i cos mu tam brakowalo.
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
System:OSX Lion 10.7.1
Wysłany: 2009-06-21, 00:08
herkusles, jakbyś się jaśniej wyraził?
Z tego co wiem nie ma problemu z obsługą Windows7. Ja bym obstawiał, że pewnie nie naprawiłeś MBR'u, który może zostać uszkodzony podczas instalacji Chameleona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.