Dodano stringi do nowych modeli kart nVidia i usunięto większość starszych (dostępne są zaś w wersji 1.0).
Polecam program (sam go używam). Można dodawać także stringi do innych urządzeń np. Ethernetu ...
Odnośnie opcji dla "EFI Boot Partition" czy ktoś z Was wie czy instalacja tej opcji służy do tworzenia podobnej partycji jak oddzielana partycja /boot w Linuxach, tylko w tym przypadku z EFI i dla OSXa? I jakie są zalet takiego rozwiązania?
Ciekaw też jestem czy wymaga partycji GTP lub systemu w wersji Retail? chodź plikach Contens widzę , że jest kernel 9.5.0.Voodoo
Widzę również, że są ciekawe dodatkowe podopcje np. z Extensions...
_________________ Retail Lion 10.7.2 64 bit - Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111C/D (outof box)|GF 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne
Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
- jest to opcja ułatwiająca instalację na ukrytej partycji EFI kextów, tak aby cały hdd z leopardem zawierał jedynie oryginalne kexty. Wymaga dysku GPT.
rzooff w swoim poradniku na temat instalacji kart graficznych nVidia napisał:
Cytat:
PciRoot
Potem należy sprawdzić jaki jest tzw. PciRoot naszej płyty. Jego właściwa identyfikacja potrzebna jest do działania m.in. fixów od grafiki, z których będziemy próbować skorzystać.
Chodzi o to czy porty PCI w naszym Biosie są numerowane od zera (PciRoot = 0) czy od jednego (PciRoot = 1). W praktyce, płyty z Biosem f-my AMI (np. Asus) mają tą wartość równą 0, a płyty z Biosem Awarda (np. Gigabyte) równą 1. Ale najlepiej to sprawdzić w terminalu, wpisując:
ioreg -l | grep -15 “AppleACPIPCI\ ” | grep UID
Problem w tym, że zastanawiam się jak mam potraktować pionowe kreski... jako enter?
Czego mam szukać w tym co mi się pojawi, bo jest tego mnóstwo...
_________________ Motherboard: Asus Crosshair III Formula
CPU: AMD Phenom II X4 945
GPU: Gigabyte GF 9400GT
Sound: SB Xi-Fi & SB Audigy 4
LAN: Gigabit Ethernet/RTL8111C
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-25, 22:33
U mnie przy wersji z krzaczkami nie działa. Efekt jest dokładnie taki jak zamieścił enterman, czyli info o błędzie i podpowiedź prawidłowej składni. Ale dlaczego w poradniku się nie poprawiło, to już nie wiem :( Zmieniłem jeszcze raz na "...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.