Wysłany: 2010-05-05, 20:45 Informacje i nowości ze świata OSx86 i nie tylko
Informacje i nowości ze świata hackintosh i OSx86
Godne zobaczenia linki wg mnie na mojej stronie-profilu na facebooku specjalnie stworzonej w tym celu , oraz na Twitterze
Będę pisał o interesujących stronach, blogach, forach, oraz bardzo przydatnych tutorialach, poradnikach, oraz linki do niezbędnych narzędzi oraz bardzo wiele innych pomocnych informacji do instalacji Mac OS na PC. Czasami udostępniam linki do video na ten temat.
Wszystkie wpisy wprowadzam na dedykowaną stronę Facebooka. Następnie automatycznie kopiowane są one na Twittera (który skraca moje wpisy z facebooka do 140 znaków). Udostępniłem kilka możliwości śledzenia, subskrypcji moich wpisów (Facebook, Twitter, RSS'a):
Jako "fan" osx86 śledzę prawie codziennie co ciekawego i nowego dzieje sie w świecie hackintosha. Śledzę strony głownie przez RSS a także agregator newsów delicious.com Taki odpowiednik polskiego wykop.pl .Sledze tagi
[ Dodano: 2011-maj-25 ] Jest coraz to lepiej i super Obecnie na dzień 25 maj 2011 mam ok. 1 500 osób , które subskrybują (śledzą) moją stronę z newsami o hackintoshu. Na tą liczę składa się ponad 700 osób na Facebooku , ponad 500 na twitterze i myślę że do ok 300 przez RSS'a. Jest to wynik po roku mojej działalności " blogowo hackintoszowej", z publikowaniem, podawaniem swoich wpisów rozpocząłem ok. maja 2010 r. I z dnia na dzień coraz to więcej osób. Średnio na dzień to mam kilka nowych osób (ok. 5) , które zaczynają śledzić moje wpisy.
Muszę powiedzieć , że pomysł chwycił
W zamiarze ma to być na celu rozwiniecie działu naszego forum - "Nowości ze świata OSx86" Informacje i nowości ze świata OSx86 i nie tylko.
Ja wiedzę o OSx86 czerpię zdecydowanie głównie z anglojęzycznych stron. Trzeba szczerze powiedzieć, że mało kto wie w Polsce co to jest hackintosh czy osx86, a co mówić o tym aby było duzo informacji o tym w polskim internecie. Jedynie to forum jest najlepszym polskim źródłem informacji, dlatego tutaj będę starał się pisać najwięcej, potem można dyskutować na dany temat i inni to przeczytają kiedyś (a zaś facebook, twitter,RSS itp. to są tylko dodatkowe możliwości publikacji).
_________________ Retail Lion 10.7.2 64 bit - Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111C/D (outof box)|GF 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne
Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Ostatnio zmieniony przez music 2011-07-28, 22:28, w całości zmieniany 17 razy
Poniżej znajdują się strony o osx86 i ze świata Apple, które śledzę codziennie przez RSS z Czytnika Google (jest ich z 50).
Lista stron znajduje się na moim blogu pod adresem :
nie korzystam z tych blipow, twitterów i innego rodzaju.... szkoda czasu. Potrzebuje pełne rzetelna wiadomości a nie niedomówienia i pytania.
a to zależy od tego jakie tagi i jakich ludzi obserwujemy. obserwując interesujących ludzi/tagi otrzymujemy takie treści jakie sobie zażyczymy (no prawie;))
a propos delicious to poza hackintosh warto też obserwować tag osx86:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.