Wysłany: 2011-11-15, 23:08 Lion10.7.2 - Dystrybucja instalowana z Windowsa
Znalazłem w sieci ciekawą dystrybucję, ciekawą ponieważ instalawaną z poziomu Windowsa.
Nie byłbym sobą gdybym nie spróbował i tak do instalacji, a w zasadzie odtworzenia systemu wykorzystano program R Drive Image:
Kod:
http://www.drive-image.com/
Zalety:
1. To bez wątpienia prostota instalacji
2. Dosyć bogata zawartość /Extra/Extensions:
3. Kilka wstępnie przygotowanych plikiów smbios.plist:
Wady
1. Nie ma co ukrywać dystrybucja to dystrybucja.
2. Brak języka polskiego
Dodatkowe info:
1. Chameleon 2rC2_1656
2. Zawartość org.Chameleon.Boot.plist:
3. Do postkonfiguracji dostępny MultiBeast 4.1.0
4. Odtworzenie obrazu możliwe jest wyłącznie na dysku z klasyczną tablicą partycji.
Do testu wykorzystałem wolne miejsce na dysku, poniższe obrazki ilustrują ów proces:
Wybór obrazu do odtworzenia:
Określenie i wybór miejsca:
Dalsze ustawienia:
Postęp…
Autor dystrybucji po pomyślnym odtworzeniu obrazu zaleca instalację Paragon Hard Disk celem sprawdzenia i naprawy skruktury plików w zainstalowanym systemie, ale osobiście pominąłem ten krok.
Zatem reboot i ....ze względu na moją 4850 pierwsze uruchomienie nieudane, ale drugie i owszem.
Problem w tym, że wiele obecnie powstających dystrybucji nie ma nazwy.
Ta, o której wyżej to po prostu Mac OS X Lion - 10.7.2, a autorem jest niejaki Archi_
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.