Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2011-07-03, 11:12
Sądzę, że na GM się nie skończy i otrzymamy jeszcze jedną wersję, jak w przypadku iOS 4.2. Co do mych spostrzeżeń - na mym MacBooku z X3100 zauważyłem ogromny wzrost płynności animacji, lecz podczas otwierania folderu w Launchpadzie czuję się jakbym korzystał z iOS 4 na iPhone 3G... klatkuje >.<""
Co do mych spostrzeżeń - na mym MacBooku z X3100 zauważyłem ogromny wzrost płynności animacji, lecz podczas otwierania folderu w Launchpadzie czuję się jakbym korzystał z iOS 4 na iPhone 3G... klatkuje >.<""
Zainstalowałem z ciekawości Lion GM i powiem że mam dokładnie takie samo odczucie , otwieranie aplikacji w Lanchpadzie, poruszanie sie w finderze czy w docku jest dosyć dziwne , tak jakby nie było plynności (klatkuje) robilem test cinebench'em i osiągi są takie same jak w dp4 , natomiast mam wrażenie że DP4 lepiej pracuje , bynajmniej u mnie. Poza samym instalatorem to nie zauważyłem znaczących zmian.
[ Dodano: 2011-07-03, 14:10 ]
No i autosleep coś na GM nie chce zaskoczyć natomiast DP4 usypia i wybudza bez marudzenia.
Poradnik - krok po kroku jak zainstalować Liona na PC
Jest kilka metod instalacji :
# Metoda z użyciem systemu mac os x (np. tiger, leopard, snow leopard) , czyli potrzebny jest już działający system mac osx
Musimy oczywiście w jakiś sposób być w posiadaniu sytemu Lion . Pomocny będzie w tym internet i możliwość kupna np. w Mac app store - cena ok. 100 zł (czy bardzo nie dużo, polecam zakup) , można to zrobić mając Snow leoparda w wersji co najmniej 10.6.8. Następnie
Klikamy prawym przyciskiem na katalog z pobranym Lionem - "Install Mac OS X Lion.app" i wybieramy "pokaż zawartość pakietu" , a następnie przechodzimy do katalogów : "Contents / Shared Support" i zobaczymy w nim właściwy obraz płyty Liona pod nazwą: InstallESD.dmg - montujemy go klikając na niego
Przygotowanie nośnika instalacyjnego z Lionem - może być np. na pendrivie (min. 4 GB) - bede używał jej w tym przykladzie , lub innej partycji :
- Z tegoż obrazu dmg z Lionem otwieramy BaseSystem.dmg , a następnie należy za pomocą programu wbudowanego w mac osx "Narzedzia dyskowe" odtworzyć, przywrócić (restore) na partycję, pendrive itd. z której bedziemy instalować Liona , plik BaseSystem.dmg z zamontowanego Liona "Mac OS X Install ESD"
- Na pendrivie z katalogu "/System / Instalation " usunąć skrót - plik : "Packages" (plik jest chyba ukryty)
- Kopiujemy katalog "Packages" z zawartością z zamontowanego Liona "Mac OS X Install ESD" do katalogu z którego usunęliśmy skrót (robimy taką podmianę)
- kopujemy kernel plik "mach_kernel" z Liona "Mac OS X Install ESD" na pendrive
- Teraz można wrzucić swoje kexty zależnie od posiadanego pc, jego konfiguracji. Fakesmc.kext jest konieczne dla kazdego pc !! kopujemy go wiec do katalogu / System / Biblioteki / Extensions / na pendrivie mozemy rownież skopiować inne kexty do /Extra/ Extensions / na pendrivie jesli uzywamy Chameleona
- usuwamy z pendriva plik " PlatformSupport.plist " z katalogu / System / Biblioteki / CoreServices / com.apple.recovery.boot /
- należy również podmienić na pendrivie plik OSInstall.mpkg na zmodyfikowany (kilka plikow) , bo w czesto bez tego nie zainstaujemy Liona , mozna tez dzieki niemu instalowac liona na dysku w schemacie MBR , bo domyslnie nie mozna - tylko na GUID
Kod:
http://blog.nawcom.com/?p=812
- uruchamiamy komputer ponownie i w chamelonie wybieramy liona z pendriva i instalujemy system na wybranej partycji
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Wystarczy jakikolwiek pendrive grunt by XPC sie na nim zmiescilo moze byc nawet 100MB. Bo obraz mozna bootowac z dysku, po co go przerzucac na peny czy nagrywac na plyty.
Swoja droga bardzo zbugowany, Snow Leo Gold Master nie byl taki uciazliwy w uzytkowaniu.
Logic 9 chodzi koszmarnie, paski przewijania zachowuja sie anormalnie, dzwiek potrafi chrupac nie wiadomo czemu aplikacja nagle twierdzi ze brakuje jej mocy gdzie jedynie 10% cpu jest wykorzystywane, po odpaleniu trza dostosowac recznie kanaly dzwieku w panelu "midi" bo przestawiaja sie na tryb w ktorym logic nie chce wydobyc zadnego dzwieku i kilka mniejszych np problem ze zmiana kursora w inne narzedzie po najechaniu przy krawedzi "klocka" itp itp
System potrafi wyrzucic dowolnie aplikacje, od tak bez zadnego ale... zdarzylo mi sie dwa razy, z logicem oraz Adium.
Mam nadzieje ze w dniu premiery dostanie patcha srogich rozmiarow.
_________________ Lion na XPC z FakeSMC, DSDT Fix. P5Q Deluxe/8800GT/C2Q (Cstates by Asus UEFI)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.