Wysłany: 2010-04-13, 09:54 OS X 10.7 nie prędzej jak w 2011 roku
John Gruber twierdzi, że prace nad OS X 10.7 zostały opóźnione oraz, że zespół pracuje w zmniejszonym składzie. Powodem tego mają być zintensyfikowane prace nad iPhone OS 4. Nie ma również żadnych sztywnych dat. John również wspomina, że na tegorocznym WWDC (2010) prawdopobonie nie będzie żadnych informacji dotyczących kolejnej wersji OS X, które miałby dopiero ukazać się rok później na tej samej konferencji Apple.
Snow Leo jest ulepszoną wersją Leoparda, podobnie Microsoft poczynił z nie udaną wersją Visty, wydając potem poprawioną wersję pod nazwą - Windows 7.
Odnośnie OS X 10.7 - jestem bardzo ciekaw jak bardzo zmieni się w stosunku do Snowa (a można liczyć że Apple wprowadzi "znaczące" zmiany). Choć jak zauważyłem apple dość sztywno trzyma się np. wyglądu systemu wystarczy porównać Tiger, Leopard i Snow.
Dla "Nas" ważne jest na ile Apple uniemożliwi, utrudni instalację OS X 10.7 na PC. Choć jak historia osx86 pokazuje iż łatwo można zainstalować system MAC OS X na PC.
Myślę, że nie wcześniej niż za 1,5 roku możemy spodziewać się premiery OS X 10.7.
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
apple dość sztywno trzyma się np. wyglądu systemu wystarczy porównać Tiger, Leopard i Snow.
Czy to wada? Układ jest optymalny i nie ma potrzeby jego zmieniania... tu chodzi o to aby zawsze te same rzeczy były w tych samych miejscach i działały tak samo... nowe funkcje są wprowadzane aby ułatwić i usprawnić oko, a nie żeby zmienić dla zmiany, bo się tało "nudno", czy na siłę dodawać funkcję których nikt nie potrzebuje, jak to się dzieje u konkurencji.
apple dość sztywno trzyma się np. wyglądu systemu wystarczy porównać Tiger, Leopard i Snow.
Czy to wada? Układ jest optymalny i nie ma potrzeby jego zmieniania... tu chodzi o to aby zawsze te same rzeczy były w tych samych miejscach i działały tak samo... nowe funkcje są wprowadzane aby ułatwić i usprawnić oko, a nie żeby zmienić dla zmiany, bo się tało "nudno", czy na siłę dodawać funkcję których nikt nie potrzebuje, jak to się dzieje u konkurencji.
Nie jest to wadą, ale odświeżanie wyglądu systemu by się przydało.
Swoją drogą używając przez lata windows xp , nie mogłem się przestawić po przesiadce na windows "7", jak szukałem jakiejś opcji w systemie np. inny jest układ itp. w Panelu sterowania ... Apple nawet jakby zaczęło zmieniać dość znacząco to i tak idzie sie połapać , w Snow (Mac OS X) podoba mi się panel - "Preferencje systemowe" - czytelnie , szybko można coś znaleźć , przestawić
Zastanawiam się czy OSX 10.7 bedzie tylko 64-bitowy (ale chyba jeszcze nie , być może że dopiero kolejna generacja systemu). Obecnie w mac os x 32-bity królują.
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.