Ja mam tylko propozycję, by zobowiązać autorów newsa to jego przetłumaczenia, a nie cytowania w języku "obcym". Jednak tytuł "redakcja" powinien zobowiązywać
już poprawiłem , chciałem jak najszybciej umiescic newsa tego i samemu testować , jest dobre
_________________ Retail Lion 10.7.2 64 bit - Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111C/D (outof box)|GF 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne
Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Ja zainstalowalem... lecz cos nie do konca dziala... i znow problem z ladowaniem AppleIntelCPUPowerManagment... gdzie na sposobie munkeya z efi6.1 ładuje sie owy bez problemow. ;/
_________________ Lion na XPC z FakeSMC, DSDT Fix. P5Q Deluxe/8800GT/C2Q (Cstates by Asus UEFI)
U mnie dziala bez problemow, niestety ciagle resetuje bios ale na to pewnie ktos cos kiedys poradzi.
Za pierwszym razem po podmianie boot musialem uruchomic system z pominieciem bootcache.
Kolejny raz bylo juz ok... w dzialaniu samego systemu nic sie nie zmienilo dziala tez "wstrzykiwanie" danych do SMBIOS.
Chyba najważniejszy postęp to właśnie "wstrzykiwanie" danych smbios... tego trochę brakowało... Drugie to że można działać na bazie bajerów Chamaeleon'a 2.0 i jego rozwiązań.
U mnie dziala bez problemow, niestety ciagle resetuje bios ale na to pewnie ktos cos kiedys poradzi.
.
tez tak mam i troche mi sie to nie podoba , czyli bios wraca do domyslnych ustawien, albo tak jak u mnie proponuje mi bios przywrocenie ostatnich dobrych ustawien, plyta glowna nie zepsuje sie od tego ?
mozna niby uzyc poprzedniego pc-efi v9 i z niego uruchamiac Snowa, chodz mi sie nie udawalo jakos , ale innym tak
_________________ Retail Lion 10.7.2 64 bit - Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111C/D (outof box)|GF 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne
Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Na innych bootloaderach problem biosu byl ten sam ... no nie wiem mam dual bios i takie tam wiec chwilowo/testowo nie zwracam na to uwagi,
ewentualnie przywracam z Last Known Good ... Kiedys przy pcefi pomagal disabler lub wywalenie NVRam.kext ale teraz to juz inna bajka ...
Co masz na myśli że problem znikł? Sam mam właśnie takie same komunikaty z FireWire...
z tego co wygrzebalem to te alerty sa odpowiedzia na zablokowane DMA od Firewire co powoduje wyzsze uzycie CPU i zwolnienie pracy portu. czasem wplywa to na Latency przy uzadzeniach audio Firewire. Mialobyc to naprawione przy okazji nastepnego releasu Chameleona.
Z tego co wynika z specyfikacji PCEFIv10 i poprawek ktore zawiera w porownaniu do dotychczasowych bootloaderow wyglada ze poprawili miedzy innymi to ... u mnie mialem ten alert i byl zmora czasem mialem akcje ze boot zwisal na nim do 5 min. po czym ladowal system dalej (na ASUS p5E) teraz po zaladowaniu boot'a z PCEFI w trybie 32bit. nie ma tego alertu i wyglada na to ze praca z Firewire teraz jest taka jak byc powinna.
Dzięki za linka dee, ciekawe rzeczy... u mnie zawsze miałem taki komunikat przy starcie, ale nigdy nie zaobserwowałem spowolnienia w działaniu FireWire, ani "zawieszeń" przy starcie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.