ooo, a to ciekawostka... ja nawet nie próbowałem z /Extra ale też nie odpalił mi się w trybie graficznym x64 więc x64 widziałem jedynie w konsoli... i pozostałem na razie w x32 do czasu aż czegoś nie wymyślę jak zmusić 4870 do działania w x64.
No teraz to dopiero dostałem białej gorączki. Chameleon 2 i boot nowy działają ale za chiny ludowe nie chce działać w trybie 64 bit. Waiting for DSMOS i kupa. Nic już nie rozumiem. Nie ładuje kexta od siecówki, pisze o jakimś błędnym "magic numbers" i niepoprawnych "kernel depedenes" . Oczywiście piszę o trybie 64 bit, bo w 32 wszystko pięknie działa.
Zastanawia mnie czy może wstrzyknąć siecówkę do smbios.plist, może to pomoże ale na razie nurtuje mnie pytanie. DLACZEGO DO KU... NIE ŁADUJE MI 64 BIT!!! Mam tylko cichą nadzieję, że w wersji finalnej nie będę musiał kombinować.
_________________ Commodore 64 i OSX 10.6.4 Retail
No teraz to dopiero dostałem białej gorączki. Chameleon 2 i boot nowy działają ale za chiny ludowe nie chce działać w trybie 64 bit. Waiting for DSMOS i kupa. Nic już nie rozumiem. Nie ładuje kexta od siecówki, pisze o jakimś błędnym "magic numbers" i niepoprawnych "kernel depedenes" . Oczywiście piszę o trybie 64 bit, bo w 32 wszystko pięknie działa.
Zastanawia mnie czy może wstrzyknąć siecówkę do smbios.plist, może to pomoże ale na razie nurtuje mnie pytanie. DLACZEGO DO KU... NIE ŁADUJE MI 64 BIT!!! Mam tylko cichą nadzieję, że w wersji finalnej nie będę musiał kombinować.
no o tym dokladnie mowilem ..mam to samo zwis przy DSMOSie tym niby 64bitowym i kupa...
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja się borykam z tym problemem, no ale to marna pociecha bo teraz jest nas dwóch z niedziałającym 64 bit. Jak wrócę po pracy do domu to muszę zarezerwować sobie kompa i męczyć ten problem. Dee jak Tobie uda się przeskoczyć ten problem to mam nadzieję, że podzielisz się rozwiązaniem ze starym wiarusem
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja się borykam z tym problemem, no ale to marna pociecha bo teraz jest nas dwóch z niedziałającym 64 bit. Jak wrócę po pracy do domu to muszę zarezerwować sobie kompa i męczyć ten problem. Dee jak Tobie uda się przeskoczyć ten problem to mam nadzieję, że podzielisz się rozwiązaniem ze starym wiarusem
jasne ..jak tylko bozia wstrzyknie mi jakis pomysl i zadziala to podziele sie ...zastanawiam sie nad tym czy kolesie od PSYSTAR ci co to sprzedaja swoje skladaki z MacOSX... moze oni wyczaruja cos na zasadzie obecnego OpenCompatible.kext'a pod 64bit...
musze podzialac na ASUSie z tym bo na lapie dostaje juz fiola z restartem Biosu i boje sie w koncu ta kosteczka pęknie
i zostanie mi tylko CMOS checksum Error ...
Ja na synowym Asusie f50 nawet nie próbuję walk z OSX. Dobrze,że mam dysk na USB i tam uskuteczniam eksperymenty . Te resety biosu są chyba tylko przy Awardzie, u mnie na AMI nic się nie dzieje.
No! w koncu wszystko dziala niemalze jak trzeba... GA P31-DS3L F10beta
Wszystko na partycji efi...
Chameleon 2.0 RC1/PCEFIv10
smbios.plist... jeszcze widnieje MacPro 3.1 ale nad tym pracuje pamieci wykryl jak trzeba cpu jako 3ghz unknown to pewnie przez to MP3.1.
System wstaje w 64bit z uzyciem dsmos.kext tylko... problemy z smc znikly appleintelcpuPW i AppleHPET laduja sie.
Grafika dodany string do boot.plist ale chce pozbyc sie tego i modyfikowac dsdt tak aby ja widzial jak trza.
Ogølnie wszystko niemalze jest jak byc powinno jedyne z czym teraz walcze to poprawna indentyfikacja CPU i wsio... 10.5.7 bez zadnej modyfikacji.
source patch from previous version - patch : http://rapidshare.de/files/47928273/10-10.1.patch.html
Kod:
http://netkas.org/?p=119
nie wiem dokładnie na czym polega ta aktualizacja , co daje ?
ale o ile rozumiem angielski to :
- wystarczy mała poprawka do uruchamiania systemu bez DSDT.aml
- jeśli nie mamy problemów z wersją 10 - nie ma potrzeby aktualizacji do nowszej
- system był nie stabilny na płytach głównych takich jak gigabajt, gdzie bootloader nie znajdował wskaźnik do ACPI 2.0 , teraz to poprawiono
_________________ Snow 10.6.4 retail GUID/MBR Chameleon PC_EFI DSDT | Celeron Dual Core E1400| Gigabyte GA-EP41-UD3L |GF 9400GT (efi-string)| Audio SWEEX SC004 USB (out of the box)
Informacje i nowości - newsy ze świata Hackintosh i OSx86. Interesujące strony, fora, tutorial, niezbędne narzędzia do instalacji Mac na PC. Na mojej stronie Facebook -> http://www.facebook.com/p...126142047417526 Zapraszam do subskrypcji strony "Lubię to"
Przynosi w zasadzie jedną nową funkcję - obsługę CD / DVD-ROM z poziomu Chamelona. Własność ta potrzebna jest do uruchomienia instalatora Mac OS X z płyty DVD (spełnia niejako podobne funkcje co tzn. "boot 132"). Nie działa z trybem AHCI (należny wyłączyć go w biosie).
Więcej informacji na :
Kod:
http://netkas.org/?p=122
_________________ Snow 10.6.4 retail GUID/MBR Chameleon PC_EFI DSDT | Celeron Dual Core E1400| Gigabyte GA-EP41-UD3L |GF 9400GT (efi-string)| Audio SWEEX SC004 USB (out of the box)
Informacje i nowości - newsy ze świata Hackintosh i OSx86. Interesujące strony, fora, tutorial, niezbędne narzędzia do instalacji Mac na PC. Na mojej stronie Facebook -> http://www.facebook.com/p...126142047417526 Zapraszam do subskrypcji strony "Lubię to"
Świetnie zastanawia mnie to czy muszę uruchamiać Leoparda 10.5.x z parametrem -x32 skoro na tym nowym EFiv10.2 uruchamia się normalnie.
Po co ten -x32?
_________________ iHack Pro Retail 10.6.4 x64 + Windows 7 U x64 > Multiboot Chameleon RC4 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctura NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) @ 1523MHz # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS
Świetnie zastanawia mnie to czy muszę uruchamiać Leoparda 10.5.x z parametrem -x32 skoro na tym nowym EFiv10.2 uruchamia się normalnie.
Po co ten -x32?
-x32 uruchamia system w trybie 32-bitowym
opcja stworzona dla Snow Leo , uruchamianie bez tego parametru, powoduje wówczas, że system działa w 64-bitach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC x86. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.