Forum OSx86 - instalacja Mac OS X na PC Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Polska, rynek drugiej kategorii
music 
mgr inż. informatyk

Wysłany: 2009-03-09, 15:27   Polska, rynek drugiej kategorii

Polska, rynek drugiej kategorii

Cytat:
Czy Polacy i mieszkańcy innych krajów naszego regionu są dla koncernu Apple internetowymi konsumentami drugiej kategorii? Firma nie chce odpowiedzieć na to pytanie. Ale fakty, niestety, to sugerują. I nawet Bruksela przyznaje, że wspólny unijny rynek online to fikcja

więcej na
Kod:
http://wyborcza.pl/1,82244,6355763,Polska__rynek_drugiej_kategorii.html
 10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481

balawejder01 

Wysłany: 2009-03-09, 18:22   

Heh, Polskę i naszych sąsiadów mają za "II kategorię" bo jest mniej u mas fanatyków Apple.
I pewnie to producentów MAC denerwuje i jeszcze pewnie to że jest stanowczo za dużo userów Ha-Maca :-D :-D

Mają pecha, polak potrafi sobie poradzić :!:

music 
mgr inż. informatyk

Wysłany: 2009-03-09, 23:26   

"iTunes Polska: odpowiedź leży w polskiej mentalności"
Kod:

http://www.przemekspider.com/2009/03/itunes-polska-odpowiedz-lezy-w-polskiej.html
 10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481

roman965 

Wysłany: 2011-10-27, 03:13   

Potwierdzam dwoma rękoma i jedną głową, iż "Music" ma racją podpartą faktami. Nie tylko koncern Apple traktuje Polskę i wszystkie post-demoludy jako wygodny rynek zbytu. Smutne jest to, że w Polsce nawet nie ma oficjalnego biura Apple'a. Moja historia z PowerBook'iem nie jest odosobniona, ale powinna dać do myślenia wszystkim, którzy "jabłuszko" uważają za coś eksluzywnego, zabezpieczonego etc.
Skradziono mi wysłużony PowerBook, w pociągu, plondrując przy okazji walizkę. Od 5 lat grzecznie serwisowałem go, zawsze przedstawiając się i podając nr seryjny. Kiedy zgłosiłem prośbę, aby powiadomiono mnie w chwili, kiedy ktoś zwróci się do infolinii Apple'a (00800 4411875) z tym numerem seryjnym (to mądry wymóg udzielania wszelkich informacji). Odpowiedź konsultanta zwaliła mnie z nóg - otóż infolinia, ani nawet autoryzowany serwis Apple'a w Polsce (jest ich aż 8) nie mogą nawet powiadomić mnie, że ktoś się zgłosił, gdyż to narusza... ustawę o ochronie danych osobowych. Poprosiłem zatem, aby powiadomili w takim razie Policję - też nie mogą, dopóki Policja nie wystąpi z oficjalnym pismem do nich. Problem jest taki, iż Infolinia jest... w Irlandii, w Polsce nie ma biura Apple'a. Na Policji chłopaki byli zdrowo zdumieni stanowiskiem Infolinii. A przecież są firmy (takie jak Dell), które mają rejestr kradzionego sprzętu.
W reasumpcji Panowie, nie dajcie się okraść. Nikt, no może św. pamięci Steve Jobs, nie pomoże Wam w takiej sytuacji.
Takie traktowanie całkowicie wpisuje się w to, o czym tu dyskutujemy. Jesteśmy "Europejczykami", tylko w momencie zakupu.

Przy okazji, jeśli w najbliższych dniach chcecie kupić PowerBook 17" o nr seryjnym W8434011QRV, to dajcie znak. Obiecuję, sprezentuję go Wam, pod warunkiem odzyskania danych. Był w stanie idealnym, zawsze w charakterystycznej torbie płaskiej firmy Logic.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH!

Odpowiedz do tematu