Wysłany: 2010-02-17, 19:41 Uaktualnienie dźwięku Mac Pro
Pojawiło się uaktualnienie, poprawiające zbyt wysokie obciążenie procesora przy operacjach związanych z dźwiękiem. Paczka w wersji 1.0 waży 1,5 MB i jest do poprania przez Software Update.
Cytat:
To uaktualnienie jest przeznaczone dla komputerów Mac Pro (z wiosny 2009 roku) z systemem Mac OS X w wersji 10.6.2. Uaktualnienie obniża wykorzystanie procesora przez operacje związane z dźwiękiem, na przykład odtwarzanie lub nagrywanie muzyki.
Kod:
http://support.apple.com/kb/DL1004
//
Już szykuje się zabawa. Po instalacji aktualizacji dźwięk przestał działać /Przywróciłem kopię/ a co za tym idzie będzie to zintegrowane razem z 10.6.3.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
ciekawe jak wyglada ten update na Realtekach 889, z tego co juz znalazlem na sieci to na 888 sie sypie...
przy okazji male pytanko zanim rozwale swojego SL'a . Jak mam odpalonego time machine to gdy zainstaluje ten update i w przypadku faila cofne sie w time machine do tylu to wszystko zadziala?
inna kwestia to w smie nie wiem czy jest sens to instalowac skoro i tak moj hamak identyfikuje sie jako imac11,1 a nie mac pro
_________________ pLayer / Suspect
Intel Core i5 3.8Ghz
Msi P55-GD65
8800GT 512mb
Snow Leopard 10.6.3 + Chameleon 2 RC5_pre8 + DSDT
----------------------------------------------
http://szkielkoioko.xsk.pl - czyli hackintoshowy blog o wszystkim
**player_sct **
Dla sprawdzenia, czemu nie. Ale polecam zrobić kopie ręczną. Jak już ma iść w ruch Time Machine to nie przywracaj systemu ale wejdź na partycje i przeżuć tylko te 2 kexty.
Identyfikuje się tak a nie inaczej bo sam tak nastawiłeś
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
My tu gadamy jak to Apple uwali lub nie dźwięk w 10.6.3, a sam zachodziłem o paru dni czemu nie mogę odpalić dźwięku na 10.6.2 (10C2234 od iMac'ów 11,1)... z prostej przyczyny... ta wersja ma AppleHDA w rewizji 1.8.1a5, a w zwykłym 10.6.2 10C540 jest 1.7.9a4... pod 1.7.9a4 dźwięk daje się odpalić na LegacyHDA a na 1.8.1a5 już nie...
Czyli nie ma się co martwić przyjdzie update, zachowamy starą wersję AppleHDA i po sprawie. A jak przyjdzie czas to i nową wersję chłopaki szybko rozkminią.
A jak przyjdzie czas to i nową wersję chłopaki szybko rozkminią.
Aby używać nowszej wersji będzie potrzebne patchowanie binarki... wewnątrz skompilowanego AppleHDA szukasz np 0885 i zamieniasz je np na 0888... Tu dużo roboty nie jest, acz niestety nie uda się aby nie hackować oryginalnych kextów... a szkoda...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.