Kolejny komp po updacie. Laptop Asus F50GX i 10.6.3 bardzo się lubią. ( Podobnie jak P5Q:) )Wszystko przebiegło gładko i przyjemnie.
Dla przypomnienia spis bebechów laptopa:
U Ciebie Quartz minimalnie spadł a OpenGL sie poprawil. U mnie Quartz minimalnie się pogorszył a OpenGL spadł prawie o 50% ! Reszta w najlepszym porzadku.
Ja jeszcze zauważyłem jedną rzecz, którą ten update naprawił u mnie.
Czasem po przełączaniu Spaces klawiatura się "blokowała". Nie działał żaden klawisz, jedynie przerzucanie pulpitów i trzeba było się przelogowywać.
Po update ten problem znikł.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
2. Ensure to have a Disabler beeing installed - i.e. Disabler.kext or NullCPUPowermanagment.kext - there are even patched Kernels with integrated Disabler, but it doesn't hurt your System to have both.
3. Download and apply the Update & reboot
4. Boot your System using "/bak_kernel -v" on the bootprompt.
5. Delete new Vanilla Kernel and replace it with your legacy kernel:
Code:
I have no problem using 10.6.3 with 10.2.0 XNU & 10.6.3 System.kext - so I wouldn't copy over old Kernel Extensions until you expire different.
6. You might want to reinstall old AppleHDA kext if you had been using it but lost Sound with the update.
7. Use Marvin's AMD Utility - create a CPUID text file using Patcher Package option, for /System/Library folder - exclude any Kernel Extensions & encrypted files (find them in decrypt folder) from the text file - save the text file under a different name & patch CPUIDs by dissabling simulation mode - AMD Utility will succed but crash - Kill it using Apple Menu option and reboot.
8. If any other problems occur try to repair permissions for /S/L/E and delete /System/Library/Chaches/com.apple.kext.chaches
_________________ MSI 790FX-GD70
CPU AMD Phenon II 965
nVidia 260 GTX
Ja jeszcze zauważyłem jedną rzecz, którą ten update naprawił u mnie.
Czasem po przełączaniu Spaces klawiatura się "blokowała". Nie działał żaden klawisz, jedynie przerzucanie pulpitów i trzeba było się przelogowywać.
Po update ten problem znikł.
Ja radziłem sobie - wypnij wepnij kabel USB
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Co ciekawe problem ponoć dotyczył klawiatur nie Apple'a. Ja używam ALU2007 i nie wiedziałem o problemie do momentu aż nie przeczytałem że 10.6.3 go łata.
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-31, 11:32
314TeR napisał/a:
Co ciekawe problem ponoć dotyczył klawiatur nie Apple'a.
Klawiatury i myszy by Apple korzystają z innych sterowników niż produkty innych firm.
Jak ktoś ma np. Mighty/Magic Mouse to na GeForce 8800 nie zauważy znanego innym problemu z Mouse Lag.
Może to taki specyficzny sposób zachęcania do kupienia oryginalnych akcesoriów?
Marucins, bo w końcu nie wiem (też mam klawkę Apple), czy ten problem związany ze sleepem został naprawiony? Czy też teraz jest jeszcze gorzej -> KP ?
korzystalem ze SnowOSX Universal 3.6 ktora retailem nie jest i smiga az milo
To Ci się udało. Zależy od budowy distro i od sprzętu. Zależy czy korzystałeś z poszczególnych patchowanych kextów. Gdyby Update nadpisal patchowane kexty których używasz byłoby po zawodach. Nie mam nic do dodania oprócz tego żeby osoby nie wiedzące jak zbudowane jest distro, zapoznały się z tematem bo kiedyś bedzie kuku
masi0 napisał/a:
a czy jakies howto jak uaktualnic powiedzmy msi wind do 10.6.3?
w tej chwili dziala z 10.6.2 z patchowanym kernelem , ale to dystrybucja
Zasada prosta. Po aktualizacji podmieniasz kernel na ten obecnie używany lub nowszy patchowany i jesli jakies kexty były patchowane to trzeba je przywrócić bo update nadpisuje stare kexty! Aby zobaczyć które kexty będa nadpisane nalezy podglądnać np pacifistem paczke z CU
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-31, 13:51
Może też okazać się, że jakieś nowe kexty (z 10.6.3) nie działają dobrze ze starym kernelem (10.6.2 lub niżej). Przpomnę tu stary problem z Seatbelt.kext.
Dlatego zawsze najpierw trzeba zrobić kopię całego /S/L/E, żeby w razie potrzeby mieć skąd dane kexty sobie podmienić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.