U mnie również bez większych niespodzianek.
Do łask wróciła przejściówka DVI-VGA, ( ATI 4850 ) bez niej monitor się wyłącza, dżwięk na AppleHDA z 10.6.2.
A tak swoją drogą jak patrzę na daty zmian kextów w /S/L/E to widzę, że tylko kilka z nich (dokładnie siedem) zostało zmienionych, nadpisanych lub dodanych
Wygląda na to że będzie można jednak załadować LegacyHDA na nowej wersji AppleHDA z 10.6.3, pytanie czy to prawda i czy autor news'a np nie użył zmodyfikowanego AppleHDA.
zet120 napisał/a:
A tak swoją drogą jak patrzę na daty zmian kextów w /S/L/E to widzę, że tylko kilka z nich (dokładnie siedem) zostało zmienionych, nadpisanych lub dodanych
Pamiętaj że "kext" to tak naprawdę teczka z zawartością... folder może i ma tę samą datę, ale wymieniono ponad połowę zawartości kextów.
To dobra wiadomość z tym dżwiękiem.
Podczas update z 10.6.2. do 10.6.3 AppleHDA z 10.6.2 jest "pod reką", ale podczas nowej instalacji tzn 10.6, a potem uaktualnienie wprost do 10.6.3 tego kexta trzeba będzie już gdzieś tam szukać.
Mam świadomość, że kext to teczka i pooglądałem zawartość kilkunastu ( wszystkich w /S/L/E nie otwierałem) i tak akurat trafiłem, że wszędzie stare daty z wyjątkiem tych siedmiu.
Wiem, mogę sprawdzić pacyfistem co zawiera update, ale coś ten programik u mnie nie bardzo chce działac.
Szukam info na temat tej modyfikacji audio... czy potrzeba robić binhack na AppleHDA z 10.6.3 czy nie. Na razie testuje binhackowane wersje 10.6.3 i działają lepiej z dźwiękiem cyfrowym, ale jednocześnie dziwnie system "haczy" przy starcie...
OK, jestem już po aktualizacji. cały system zaktualizował się bez żadnego problemu. w kernelu nadal nie ma wsparcia dla atoma. muszę korzystać z chameleona dla netbooków wszystko było ok, musiałem tylko wstawić applehda z 10.6.2 . system działa w całości, w 32-bit. na patchowanym kernelu nie idzie wybootować 64-bit, na dodatek znowu nie ma sterowników 64-bit do X3100. ogólnie jeste trochę zawiedziony, ale cóż zrobić czas na zmianę sprzętu.
_________________ eMachines E730G (MBP8,2) | i5-430M | 2GB RAM DDR3 | HDD 320GB | Radeon HD5470 512MB | Atheros AR9287 | Win Vista SP2 & Kubuntu 11.10
Gigabyte GA-K8VT800 Pro (iMac7,1) | Sempron 2600+ | 1GB RAM DDR | HDD 40GB/60GB | Radeon 9200 128MB | Win XP SP3/OS X 10.5.8
Modyfikuję framebuffery ATI Pisać w razie potrzeby.
Piszę poprawnie po polsku!
Wysłany: 2010-04-06, 14:36
Witam,
Odpowiedzcie mi na pytanie.
Dlaczego po instalacji update 10.6.3 nadal mój procesor jest widziany jako Xeon a nie core i7 ? 314TeR, pisał, że nowa aktualizacja natywnie wspiera procesory serii core i5 oraz i7
_________________ iHack: Snow Leopard Retail 10.6.7 64 bit | Asus P7P55D PRO | COREi7-875K | Asus HD5870 | 16GB DDR3 |
Piszę poprawnie po polsku!
Dlaczego po instalacji update 10.6.3 nadal mój procesor jest widziany jako Xeon a nie core i7 ? 314TeR, pisał, że nowa aktualizacja natywnie wspiera procesory serii core i5 oraz i7
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.